MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş:

MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Bayburt ve Gümüşhane için yapılan yüzde 9’luk doğalgaz indiriminin, Erzurum’da da uygulanması gerektiğini söyledi.Kar ve soğuk denildiğinde ilk akla gelen illerin başında Erzurum’un yer aldığını...

Google Haberlere Abone ol
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş:

MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Bayburt ve Gümüşhane için yapılan yüzde 9’luk doğalgaz indiriminin, Erzurum’da da uygulanması gerektiğini söyledi.

Kar ve soğuk denildiğinde ilk akla gelen illerin başında Erzurum’un yer aldığını kaydeden MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, “En uzun ve en sert kış aylarının yaşandığı bir ilde yaşamaktayız. Kar ile boran olan bu şehirde, çok iyi ısınmak için değil, donmamak için aylık en az 400 ila 500 TL arasında doğalgaz faturası ödemek zorundayız. Dahası kış aylarında içeceklerin donmaması için buzdolabına konulduğu bir memlekette yaşamaktayız. Eksi 40 dereceyi bulan soğukla yokluk içinde mücadeleye etmeye çalışan Erzurumlunun doğalgaz indirimi hakkı yok mudur? Kış aylarında akşam saatlerinde havadan dökülen suyun yere dökülmeden havada donduğu bir şehri yöneticiler neden görmezden gelirler? Sert geçen kış aylarını hastalanmadan atlatabilmek için maddi sıkıntı içerisine giren Erzurumluyu yöneticiler neden görmezden gelirler? Devletine ve milletine her zaman sahip çıkan, hükümetini en iyi şekilde destekleyen Erzurum’u görmezden gelen bazı yöneticiler bilmelidirler ki; Palandöken dağındaki Ejder tepesinin yüksekliği 3176 metreyi, ova ve platoların denizden yüksekliği 2000, dağların yüksekliği ise 3000 metreyi aşmaktadır. Bu nedenle ilimizde en sert kışlar yaşanmaktadır. Gerek sosyal yapımız, gerek kültürel dinamiklerimiz nedeniyle soğuk memleketin sıcakkanlı insanları olsak ta, doğalgaz indiriminden faydalanmak diğer iller kadar bizimde hakkımızdır” diye konuştu.

Bayburt ve Gümüşhane için yapılan yüzde 9’luk doğalgaz indiriminin Erzurum’da da uygulanması gerektiğini ifade eden Karataş, “Aksi takdirde kişiye özel memleket meselesi olduğu kanısına varabiliriz. Bizim Maliye Bakanımız yok diye mi bu tür bir ayrımcılık yapılmaktadır sorusu aklımızdan çıkmamaktadır.

Gerçek olan ilimizde yaşanan kış aylarının insanlarımızı çok zor durumda bıraktığıdır. Sosyal devlet olmanın bir kuralı olarak hükümetin, vatandaşlarının yaşam kalitelerini artırmak ve onların yaşamlarını refah içerisinde sürdürmelerini sağlamakla yükümlü olduğunu bildiğimizden dolayı, yetkililerin bu konuya en kısa sürede olumlu cevap vereceklerini umuyoruz. 2016 yılında da milletvekilimiz Prof. Dr. Kamil Aydın’ın meclis kürsüsünden dile getirdiği, vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldıracak olan bu uygulamanın, vakit kaybetmeden hayata geçirilmesini, hükümetin bu konuda bir an önce adım atmasını beklemekteyiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar