Erzurum'da kayak heyecanı başlıyor

Türkiye'nin bin 890 rakımdaki, en yüksek şehirlerinden olan ve kış turizminde adını dünyaya duyuran Erzurum, kayakseverleri pistlerinde ağırlamak için gün sayıyor.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'da kayak heyecanı başlıyor

Kış turizmine yapılan yatırımlarla adından söz ettiren ve dünyaca ünlü Palandöken ile Konaklı kayak merkezlerini bünyesinde barındıran Erzurum, Türkiye'nin kış turizmindeki gözde kenti olarak öne çıkıyor.

Her yıl kış aylarında binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kentteki Palandöken ve Konaklı kayak merkezleri, pist uzunlukları, kar kalitesi ve gece kayağıyla da adından söz ettiriyor.

Kar yağışının en fazla olduğu ve kış mevsiminin en uzun sürdüğü kentlerinin başında gelen Erzurum'da, hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle Palandöken Dağı'ndaki bazı kayak pistlerine suni kar püskürterek, sezona hazır hale getirildi.

Türkiye'de pistlerin aydınlatılarak gece kayağının yapıldığı tek şehir olan Erzurum'da, kayakçılar aileleriyle gece kayağında buluşarak, pistleri test etti. Kayakçıların aileleriyle yaptığı test kayağında renkli görüntüler oluştu.

Aralık ayının ilk haftasında kayak heyecanının başlayacağı kentte, kayakçılar, aydınlatılan pistte suni kar üzerinde kasım ayında kayak yapmanın mutluluğunu yaşadı.

SEZONDAN UMUTLUYUZ

Palandöken Dağı pist sorumlusu Erhan Zorba, 2016-2017 kayak sezonu hazırlıklarına son hız devam ettiklerini söyledi.

Kayakseverlere aralık ayının ilk haftasında pistleri açmak için çalışmalarının sürdüğünü belirten Zorba, şöyle devam etti:

"Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle pistlerimize suni kar basmaya başladık. Daha sonra özel makinemizle düzelterek pistin bir kısmını hazır hale getirdik, kayakçılarla pistimizi test ettik. Erken rezervasyonlar almaya başladık. Sezondan umutluyuz. Türkiye'deki tüm kayakseverleri pistlerimize bekliyoruz. Aralığın ilk haftası inşallah tüm pistlerimizi açmış olacağız. Normal şartlarda sadece güneş batana kadar kayakçılar kayak yapabiliyordu. Ama birkaç yıldır pistlerimizi aydınlattık. Palandöken'de bir çok pist aydınlatılmış durumda. Kayakseverler gece kayağıyla doyumsuz kayak heyecanı yaşıyor. Gündüz işinde olan vatandaşlarımız akşam buraya gelip kayağın zevkine varabiliyor."

KAYAK HEYECANI BAŞLIYOR

Pistte deneme kayağı yapan kayakçılardan Atakan Alaftargil ise kentte kasım ayı itibarıyla havaların soğumasıyla suni kar basmaya başlandığını belirtti.

Yaklaşık 10 gün gece gündüz süren suni karlama neticesinde pistin bir kısmının kayak için hazır hale getirildiğini dile getiren Alaftargil, "Biz de gece kayağında güzel pistimizi test ettik. Havalar böyle giderse birkaç gün içerisinde pistler açılmış konuma gelecek. Aralığın ilk haftasında pistlerin çoğunu tamamlayarak tüm kayakseverleri Palandöken'e davet edeceğiz." diye konuştu.

Kayakçılardan Ceylan Kutluk da suni karla doldurulan pisti gece kayağında test etmenin heyecanını yaşadıklarını anlattı.

Gece kayağının Erzurum'da bir başka yaşandığını belirten Kutluk, "Tüm hazırlıkların son aşamasına gelindi. Bir hafta sonra Erzurum'da kayak heyecanı başlayacak. Erzurum'a gelen turistler hiçbir sıkıntı yaşamadan kaymanın keyfini doyasıya yaşayacaklar. Burada gece kayağı da var. Gerçekten gece kayak yapmak ayrı bir heyecan. Bu heyecanı yaşamaları için herkesi Palandöken'e bekliyoruz." dedi.

Yorumlar