İlmekleri çocuklar üşümesin diye atıyorlar

Bilecik’te çocuklarını anaokuluna bırakan anneler hazırladıkları bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğretmenler odasında hep birlikte atkı, bere ve eldiven örüyorlar.Çocukları Bilecik Anaokulunda eğitim öğretim gören yaklaşık...

Google Haberlere Abone ol
İlmekleri çocuklar üşümesin diye atıyorlar

Bilecik’te çocuklarını anaokuluna bırakan anneler hazırladıkları bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğretmenler odasında hep birlikte atkı, bere ve eldiven örüyorlar.

Çocukları Bilecik Anaokulunda eğitim öğretim gören yaklaşık 50 bayan veli, ‘Paylaşmak Erdemdir’ adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında örnek bir çalışmayı sürdürüyorlar. Anneler, çocuklarını okula bıraktıktan sonra öğretmenler odasında bir araya gelip, yardıma muhtaç öğrenciler için atkı, bere ve eldiven örüyorlar.

"Üşüyen arkadaşlarıyla paylaşacaklar"

Proje hakkında İHA muhabirine bilgi veren Bilecik Anaokulu Müdiresi Müge Üstünbaş, bu fikrin veliler ve çocuklardan çıktığını anlattı. Üstünbaş, "Öğrencilerimiz ve velilerinden ’paylaşalım, elimizde olanı verelim’ gibi projelerde olmak istek söylediler. Birlikte bu yola çıktık. Annelerine ’anneciğim bana öreceğin atkı ve bereyi üşüyen arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum’ şeklinde söyledikleri için bu tür faaliyet yapmak istedik. Biz de bundan çok mutlu olduk. Hayırsever olan velilerimiz, hayırsever vatandaşlarımızla beraber bu atkı ve berelerimizi birleştirerek Pelitözü İlkokulu’nda ihtiyaç sahibi olan öğrencilere ileteceğiz. Bir kısma kadar projemiz devam edecek. Bir kısmını da yerlerine ulaştırmaya çalışacağız. Bize bu konuda destek olan Bilecik Özel Eğitim İş Okulu’na da teşekkür ediyoruz yanımızda oldukları için. İkinci sınıf şuanda aktif olarak atkı ve bere örmeye devam ediyor. Bütün okulumuza duyurumuzu yaptık. İkinci sınıftan yoğun bir talep geldi. Toplamda 50 kişi" dedi.

"Böyle projelerde yer almaktan gurur duyuyoruz"

Projeye bir kaç özel öğrenciyle destek veren Bilecik Özel Eğitim Okulu Mesleki Eğitim Merkezi Okulu El Sanatları Öğretmeni Süreyya Tatlı ise; "Bilecik Anaokulu’nun ‘Paylaşmak Erdemdir’ adlı projesinde yer aldığımız için bir ilmek de bizim katkımız olduğu için çok mutluyuz. Okulun yardım projesi sosyal proje. Böyle projelerde yer almaktan gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizle birlikte geldik. Böyle projeler ve çocuklar adı altında olması bizim için çok önemli. Çünkü bizim çocuklarımız özel çocuklar" dedi.

Böylesine önemli bir projede yer almanın mutluluğu yaşadığı bildiren öğrenci velisi Meryem Kalaycı ise, "Böyle projelerde olmak, çocuklarımıza özellikle destek olmak tüm velilerimize mutluluk verici. Okulumuz adına da aynı şekilde. Bilecik Anaokulu olarak bu tür etkinliklere katılımımız sürekli olacaktır. Ailecek desteklerimizi sunuyoruz" dedi.

Öte yandan örülen atkı, vere ve eldivenler bu hafta içinde Pelitözü İlkokulu’nda ihtiyaç sahibi olan öğrencilere verileceği bildirildi.

Yorumlar