35. Özel Olimpiyatlar Denizli’de başlıyor

35. Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları, Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
35. Özel Olimpiyatlar Denizli’de başlıyor

35. Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları, Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacak.

Özel eğitim gereksinimi olan bireyleri, çeşitli spor dallarında diğer bireylerle bir araya getirerek toplumsal hayata katmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin ulusal çaptaki organizasyonu olan ve Pamukkale Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları başlıyor.

Denizli’de bu yıl 35’incisi düzenlenecek olan Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları’nın Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacak. Açılışı 12 Ekim Perşembe günü PAÜ Spor Salonu’nda yapılacak oyunlar, karma futbol, karma basketbol, karma voleybol, karma bocce, atletizm, masa tenisi ve yüzme dahil toplam 7 branşta olacak.

Oyunlara bu yıl Türkiye’nin 32 ilinden 89 farklı kurumdan gelen 600 özel ve 160 partner sporcu katılacak. Organizasyona 300 gönüllü, 200 antrenör ve öğretmenin yanı sıra destek veren doktorlar, teknik branş sorumluları ve ailelerle birlikte bin 250 kişi katılacak.

Pamukkale Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları çerçevesinde spor müsabakalarının yanı sıra gönüllü hekimler tarafından ’Sağlıklı Sporcu Taramaları’da gerçekleştirilecek.

Yorumlar