OSMEK’ten sağlıklı nesiller yetişmesine katkı

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK), sağlıklı nesiller yetişmesi için anne adaylarını eğitmenin yanı sıra, meslek edinmek isteyenlere de hizmet veriyor.OSMEK’te Evde Çocuk Bakım Kursu’nun devamı olarak bu yıl Çocuk Gelişimi...

Google Haberlere Abone ol
OSMEK’ten sağlıklı nesiller yetişmesine katkı

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK), sağlıklı nesiller yetişmesi için anne adaylarını eğitmenin yanı sıra, meslek edinmek isteyenlere de hizmet veriyor.

OSMEK’te Evde Çocuk Bakım Kursu’nun devamı olarak bu yıl Çocuk Gelişimi Kursu açıldı. 296 saatlik kurs hakkında bilgi veren İrem Hatice İpek, çocuk gelişimi kursunun yeni bir modül olduğunu ifade ederek, “Kurs, hem annelerimizin sosyal hayatta gelişimine faydalı olacak hem de ‘çocuk gelişimi nedir?’ onu öğreteceğiz. Hem kendi çocuklarına hem de meslek grubu içerisinde gelişimlerine katkıda bulunacakları bir eğitim olacak. Kişisel gelişim için de çok önemli. Anne olmayı düşünen, kreşlerde çalışmak isteyenler ve evde çocuklarına bakan anneler için faydalı olacak” diye konuştu.

Çocuğun her türlü gelişimine ilişkin bilgilerin kursiyerlere aktarılacağını dile getiren İpek, “Beslenme, oyun faaliyetleri, drama eğitimi, çocukla iletişim, psikomotor gelişim, ahlâk gelişimi, dil gelişimi, eğitici oyuncak yapımı, drama, uyumsuz çocuklar, süt ve oyun çağı çocukları gibi başlıklar var. Bunlar normal hayatta da işimize yarayacak bilgiler. Bunun yanı sıra iş hayatında görev almak isteyenler için profesyonel olarak görev yapmayı sağlayacak. Haftanın 4 günü kurstayız” dedi.

İş hayatı için sertifikaların önemine değinen İpek, “Kurumsal iş başvurularında artık sertifika öncelik arz ediyor. Bu nedenle bu tarz kurslar çok önemli. Hiçbir maliyeti yok ve zamanı doğru kullanarak meslek sahibi olmak mümkün. Kursiyerlerimiz de bu anlamda çok bilinçli. Neden burada olduklarını biliyorlar. Çok genç kursiyerlerimiz de var. Geçen seneki evde çocuk bakımı kursunu bitirip bu sene de devam eden kursiyerlerimiz var. Bu tamamlayıcı bir unsur. Kursu ikinci basamak diye düşünebiliriz. Geçen yılki kurs amacına ulaştı” diye konuştu.

15 aylık çocuğuna daha iyi bir eğitim vermek için kursa geldiğini anlatan kursiyer Nigar Arman, “Çocuğum için geldim ama zamanla çalışmak için de bu eğitimi almak istedim. Kreş ve evde çocuk bakımında çalışabilirim” dedi.

Yorumlar