Hayvanseverler Patifest’te buluştu

Karşıyaka Belediyesi tarafından sokak hayvanları ve sahiplendirme konusunda farkındalık oluşturmak için düzenlenen PatiFest, yaklaşık iki bin hayvanseverin katılımıyla gerçekleşti. Festivalin geliri ile bakıma muhtaç köpeklere 1 buçuk...

Google Haberlere Abone ol
Hayvanseverler Patifest’te buluştu

Karşıyaka Belediyesi tarafından sokak hayvanları ve sahiplendirme konusunda farkındalık oluşturmak için düzenlenen PatiFest, yaklaşık iki bin hayvanseverin katılımıyla gerçekleşti. Festivalin geliri ile bakıma muhtaç köpeklere 1 buçuk ton mama yardımı sağlandı.

Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Farmina Pet Foods Türkiye tarafından, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen PatiFest, Taypark’ta yapıldı. Gün boyu yarışmalar düzenlendi, çocuklara ve hayvanlara yönelik çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi. Konser ve canlı müzik dinletilerinin yanı sıra, hayvan haklarına ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla panel ve söyleşiler yapıldı.

Karşıyaka Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli firmalar da festival alanında stant açtı. Karşıyaka Belediyesinin sahiplendirme standı aracılığıyla 1 köpek, 3 kedi sıcak yuvalara kavuşturuldu. Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğünde görevli veteriner hekimler tarafından vatandaşlara danışmanlık hizmeti de verildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, konuyla ilgili bilgi vererek, “Dünyamızı paylaştığımız can dostlarımıza karşı duyarlılığı geliştirmeyi hedeflediğimiz bu festival sayesinde; bakım evlerine 1,5 ton mama desteği sağladık. Hayvanseverleri ve duyarlı tüm yurttaşlarımızı kutluyorum” dedi.

Yorumlar