Düzce’de genç çiftçi sayısı artıyor

DÜZCE(İHA) – Düzce’de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Genç Çifti Projesi kapsamında 2 yılda 382 genç çiftçi desteklendi. Genç çiftçilere 11 milyon 460 bin lira tamamen karşılıksız hibe desteği verildi.Gıda...

Google Haberlere Abone ol
Düzce’de genç çiftçi sayısı artıyor

DÜZCE(İHA) – Düzce’de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Genç Çifti Projesi kapsamında 2 yılda 382 genç çiftçi desteklendi. Genç çiftçilere 11 milyon 460 bin lira tamamen karşılıksız hibe desteği verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tüm illerde uygulanmakta olan Genç Çiftçi projesine çiftçilerden yoğun talep geliyor.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda ise 2016 yılında 185 genç çiftçiye uygulamış oldukları projelerin karşılığı olarak 5 milyon 550 bin TL, 2017 yılında ise 197 genç çiftçiye seçmiş oldukları projeleri için her birine 30 bin TL değerinde olmak üzere toplam 5 milyon 910 bin TL tamamen karşılıksız hibe desteği verildiği bildirildi.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu ve beraberindeki heyet uygulanan projeleri yerinde görmek amacıyla koyun yetiştiriciliği ve tesis yapımı ile birlikte büyükbaş hayvan yetiştiriciliği projesi uygulayan çiftçilerin tesislerini ziyaret etti.

“Ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacak”

İl Müdürü Harun Kabaoğlu tarımda genç çiftçilerin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi ve köylerde genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla uygulamaya konulan projelerin 2016 yılında başladığını ve 2018 yılında da devam edeceğini bildirdi. İl Müdürü Kabaoğlu gerçekleştirilen bu projelerin zaman içerisinde büyüyerek ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunacağını işaret etti.

Yorumlar