MÜSİAD Romanya'ya ödül

- "Romanya'da Özel Şirketlerin Ulusal Başarıları" organizasyonunda MÜSİAD Romanya, "Üstün İşbirliği ve Girişimci Dış Kaynak Kullanımı" ödülüne layık görüldü

Google Haberlere Abone ol
MÜSİAD Romanya'ya ödül

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Romanya, "Üstün İşbirliği ve Girişimci Dış Kaynak Kullanımı" ödülü aldı.

MÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, her yıl Romanya'da iş ortamını bir araya getiren organizasyona, Özel Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Ulusal Konseyi (CNIPMMR) Başkanı Florin Jianu, ABD'nin Bükreş Büyükelçisi S. Hans Klemm, Halkın Danışma ve Sosyal Diyalog Bakanı Gabriel Petrea, Avrupa Fonları Bakanı Marius Nica, Ticaret, İşletme ve Girişimcilik Bakanlığı Devlet Sekreteri Paula Pirvanescu, Romanya Belediyeler Birliği Başkanı Robert Nego ve çok sayıda davetli katıldı.

150 şirket arasından ilk 3 sıraya girenlere ödülün verildiği törendeki kategoriler ulusal ve ülke sıralamaları başlığı altında belirlendi. Ulusal kategorileri mikro, küçük, orta ve büyük çaplı faaliyetler oluştururken, ülke sıralamaları kategorisinde ise NACE (mikro, küçük, orta ve büyük işletmeler), iş ödülleri ve özel ödüller yer aldı.

Ödüllendirme, genel performans, verimlilik, ciro ve brüt kara göre 2 milyon 200 bin avro ciro, 220 bin avro kar ve 34 binin üzerinde çalışan temel gösterge kriterlerine göre yapıldı.

"Romanya'da Özel Şirketlerin Ulusal Başarıları" organizasyonunda MÜSİAD Romanya, "Üstün İşbirliği ve Girişimci Dış Kaynak Kullanımı" ödülüne layık görüldü. MÜSİAD Romanya adına ödülü, Şube Başkanı Cem Aksoy aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CNIPMMR Başkanı Florin Jianu, organizasyon ve üyelerinin, CNIPMMR'ın Romanya'daki işveren örgütleri arasında en güçlü olduğunu kanıtladığını belirterek, "Bugün CNIPMMR'ın kuruluşunun 25 yılını kutluyoruz. Romanya'nın önümüzdeki yıl iş ortamını desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı İbrahim Uyar da Türkiye ile Romanya arasında kökleri tarihe dayanan güçlü siyasi, ekonomik, kültürel ve insani bağlar bulunduğunu, Türkiye ile Romanya arasındaki ilişkilerin üst düzeyde var olan yakın diyalog ve dostluk ilişkileri çerçevesinde sürdüğünü kaydetti.

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise aldığı ödülden dolayı Romanya Başkanı Cem Aksoy ve MÜSİAD Romanya üyelerini tebrik etti.

Yorumlar