Antalya'daki FETÖ/PDY davasında karar

- Etkin pişmanlıktan yararlanan iki sanığa 2 yıl 1 ay ile 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Google Haberlere Abone ol
Antalya'daki FETÖ/PDY davasında karar

ANTALYA (AA) - Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan ve etkin pişmanlıktan yararlanan tutuklu sanıklar Musa O. 2 yıl 6 ay, Mehmet Mulis E. ise 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya'da 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Musa O. ve Mehmet Mulis E. ve avukatları ile yakınları katıldı.

Duruşmada savunma yapan Musa O, çöken bilgisayarının tamir edilmesi için bir arkadaşının verdiği ByLock ID'si üzerinden Oktay Kartal ile yazıştığını ama bu kişinin kendini Yusuf olarak tanıttığını söyledi.

Örgütün gizli haberleşme programlarından "Eagle"ı kullanmadığını belirten sanık Musa O. yine örgütün gizli haberleşme programlarından "Tango" ve "ByLock"u kullandığını kabul etti.

Mahkeme Heyeti Başkanı Ahmet Ogün Tepe'nin 15 Temmuz'dan sonra örgüte olan bakışını sorması üzerine sanık Musa O. "cemaat" adı altındaki yapıda artık yer almayacağını iddia etti.

Üye hakim Dursun Arslan'ın "Örgüt gariban vatandaşla değil de neden hep para kaynağı olan kişilere ya da kamu personeline yönelik sohbetler gerçekleştiriyor?" şeklindeki sorusuna Musa O, "Bu konuda bir şey söyleyemeyeceğim." yanıtını verdi.

Sanık Mehmet Muhlis E. ise daha önce kolluk, savcılık ve mahkeme aşamasında samimi ifadelerde bulunduğunu, etkin pişmanlık kapsamında cezalandırılmasını talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Mehmet Muhlis E'ye "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Heyet sanığın cezasını, etkin pişmanlıktan yararlanması ve yargılama sürecindeki davranışından dolayı 2 yıl 1 aya indirdi.

Mahkeme heyeti, sanık Musa O'ya "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan verdiği 9 yıl hapis cezasını da etkin pişmanlık ve yargılamadaki davranışından dolayı 2 yıl 6 aya düşürdü.




Yorumlar