GAÜN’nde Türk Halk Çalgıları Sergisi büyük İlgi Gördü

Gaziantep Üniversitesinde Türk Halk Çalğıları Sergisi düzenlendi.Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği “Milli Birlik Hedefleri Çerçevesinde Gençlik Vizyonu Paneli ve Üniversiteler...

Google Haberlere Abone ol
GAÜN’nde Türk Halk Çalgıları Sergisi büyük İlgi Gördü

Gaziantep Üniversitesinde Türk Halk Çalğıları Sergisi düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği “Milli Birlik Hedefleri Çerçevesinde Gençlik Vizyonu Paneli ve Üniversiteler Halk Oyunları Çalıştayı" kapsamında "Türk Halk Çalgıları Sergisi" düzenlendi.

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde öğretim görevlileri Adil Çete ve Tarkan Tuzcuoğulları tarafından hazırlanan sergide, Türk Dünyası ve Anadolu da kullanılan nefesli, mızraplı, vurmalı ve yaylı sazlardan oluşan çok sayıda eser bulunuyor. Serginin açılışından konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, sergide öğrencilerin modernize çalgıların nereden geldiğini bilmeleri açısından da güzel bir estantane olduğunu vurgulayarak, "Folklorumuzu yaşatmak adına, milli birlik ve beraberliğimiz sağlamak için gençlerimizin geçmiş duyguları geleceğe taşımaları ve bir arada yaşam kültürünü geliştirmeleri özellikle halk edebiyatı, halk oyunları başta olmak üzere geçmişe saygıyla geleceği şekillendirmek bizim açımızdan önemli. Milli Birlik Hedefleri Çerçevesinde Gençlik Vizyonu Paneli ve Üniversiteler Halk Oyunları Çalıştayı’na ev sahipliği yapmaktan ayrıca mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Gür, sergiyi hazırlayan öğretim görevlileri Adil Çete ve Tarkan Tuzcuoğulları’na teşekkür etti.

Çok sayıda sanatseverin gezdiği ve açılışını Rektör Prof. Dr. Gür’ün yaptığı serginin açılışına Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Metin Bedir ve Şehmus Demir, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan, öğretim elamanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yorumlar