Hakkari'deki terör saldırısı

- Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak'ın cenazesi, memleketi Zonguldak'ta toprağa verildi

Google Haberlere Abone ol
Hakkari'deki terör saldırısı

ZONGULDAK (AA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleriyle bölücü terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak'ın (28) naaşı, Zonguldak'ta toprağa verildi.

Şehit Kurak'ın naaşı, Çaycuma Devlet Hastanesi morgundan alınarak konvoy eşliğinde ilçeye bağlı Karapınar beldesindeki evinin önüne getirildi.

Burada okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından dua edildi.

Ardından belde meydanında düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu ve Hüseyin Özbakır, CHP Zonguldak milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanı Tuğgeneral Sırrı Yılmaz, Zonguldak Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Zonguldak Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Gökhan İnan, kaymakamlar, belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende şehidin babası Cevat ve annesi Hacer Kurak'ın, yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabildiği görüldü. Bakan Özlü, şehidin anne ve babasına taziye dileklerini iletti.

Burada öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, askerlerin omuzlarında cenaze nakil aracına kadar taşındı.

Şehit Kurak'ın cenazesi, beldedeki aile kabristanına defnedildi.

Yorumlar