Okul kantinlerinde hijyen uyarısı

Edremit Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Dürüst, Milli Eğitim Müdürlüklerinin okul kantini ihalelerine yemek imalatının da katılmasına tepki gösterdi.Okul kantinlerinde yemek üretmenin sağlıksız olduğunu iddia eden Lokantacılar Odası...

Google Haberlere Abone ol
Okul kantinlerinde hijyen uyarısı

Edremit Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Dürüst, Milli Eğitim Müdürlüklerinin okul kantini ihalelerine yemek imalatının da katılmasına tepki gösterdi.

Okul kantinlerinde yemek üretmenin sağlıksız olduğunu iddia eden Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Dürüst, “Gıda sektöründe ilçemizde 500’ün üzerinde üyemizle Lokantacılar Odası olarak hizmetlerde bulunuyoruz. Gıda konusu çok hassas. Sektör içinde sıkıntılar içindeyiz. 3-4 ana konu var ve bunları gerekli mercilere iletmekteyiz. Ama çok fazla yol kat edemedik. Böyle bir açıklama gereği duyduk. Çocuklarımızın okul kantinlerinde sağlıklı yemek yemeleri gerekiyor. Sağlıklı kantin hizmetleri alabilmeleri gerekiyor. Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı kantin ihalelerinde yemeği de içine koymasının çok yanlış bir karar olduğunu düşünüyoruz. Bu karardan vazgeçilmesini istiyoruz. Bu karar uygulandığında kantinlerde yemek üretimleri yapılıyor. Buralarda yemek üretilmesinin doğru ve sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Yerin ve işletmenin yemek imalatı için uygun olmadığını düşünüyorum. Kantin ve yemek ihalesi bir tutuluyor. Böylece sağlıklı hizmet verilemiyor. Herkesin bildiği işi yapması gerektiğini düşünen bir odayız. Bu konuyla ilgili de gerekli yazışmaları yapıyoruz ve bir türlü yol alamıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüze de buradan sesleniyoruz. İhalelerinizde yemeği koymayın. Yerinde üretim yapılan yerlerin uygun şartları taşımadığını düşünüyoruz. Ruhsatları olmayan yerlerde üretim yapıldığını biliyoruz ve gerekli çalışmalar yapsak da çok yol kat edemedik. Sektörümüz bu sebeplerle çok geriliyor ve doğru yerde doğru işler yapılamıyor” dedi.

Yorumlar