2. Uluslararası Kıraat Sempozyumu

- Başbakan Yardımcısı Bozdağ (3) - "Amerika, PKK, PYD, YPG ile işbirliği yaptı ve Rakka'dan DEAŞ çekildi. Peki soruyorum, Rakka'da çatışmalara dair bir satır haber duydunuz mu? Rakka'da çatışma olduysa ölen, yaralanan var mı? Atılan bombalardan hiç duydunuz mu? Ama bir duyduk ki iki terör örgütü anlaşmış, koridor açmışlar, DEAŞ'lı teröristler oradan gidiyor" - "Eğer farklılıklarımızı kin, nefret, düşmanlık ve kavga için vesile olarak görmeye başlarsak, işte bizim felaketimiz başlamış demektir. Onun için bizim bu mezhepçilik ateşini yakmak isteyenlere karşı uyanık olmak ve bunu yapanın karşısında hemen orada tavrımızı koymamız lazım. Türkiye'de mezhepçilik yapan yok. Ama olması için çok ciddi çabalar var. Bunun karşısında da tüm İslam alimlerinin özellikle durmasında fayda olduğunu ifade etmekte fayda görüyorum"

Google Haberlere Abone ol
2. Uluslararası Kıraat Sempozyumu

İSTANBUL (AA) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Amerika, PKK, PYD, YPG ile işbirliği yaptı ve Rakka'dan DEAŞ çekildi. Peki soruyorum, Rakka'da çatışmalara dair bir satır haber duydunuz mu? Rakka'da çatışma olduysa ölen, yaralanan var mı? Atılan bombalardan hiç duydunuz mu? Ama bir duyduk ki iki terör örgütü anlaşmış, koridor açmışlar, DEAŞ'lı teröristler oradan gidiyor." dedi.

"2. Uluslararası Kıraat Sempozyumu"nda Bozdağ, terör örgütlerinin Müslüman olmayanları, İslam hakkında kötü duygu ve düşünce sahibi yaptıklarını, Müslümanları da peygamberden ve Kur'an'dan soğuttuklarını anlattı.

Bozdağ, terör örgütlerinin masum insanları "İslam adına katletmesinin alçaklık olduğunu" ifade ederek, şöyle konuştu:

"Kur'an-ı Kerim'e baktığımız zaman, Allah pek çok ayette, adam öldürmeyi men ediyor, Nisa suresinin 93. ayetinde, 'Kim bir mümini kasten öldürürse, cezası içinde ebedi kalacağı cehennemdir' diyor. Allah ona lanet etmiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır. Maide suresi 32. ayette ise 'Kim bir insanı bir can karşılığı veya bozgunculuk çıkartmak öldürürse, bütün insanlığı öldürmüş gibi olur, her kim de bir insanın hayatını kurtarırsa bütün insanları yaşatmıştır.' Allah böyle emrediyor. Bu alçaklar ne yapıyor? Allah'ın bu emrini ayaklar altına almışlar çiğniyorlar. Öldürmeye gelince öldürüyorlar ve bundan da Allah'ın rızasını umuyorlar."

"Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüştür, bir insanı yaşatan tüm insanlığı yaşatmıştır" diyen bir dinin terörle anılamayacağını belirten Bozdağ, "Suriye'de 600 bini geçti ölenler, kim öldürüyor? Müslümanlar öldürüyor. Kimi öldürüyor? Müslümanı öldürüyor. Irak'ta da milyonları geçti, Afganistan 20 yıldır öyle, İran-Irak 10 yıl savaştı. Şu anda dünyanın bir çok yerinde Müslümanlar birbirini öldürmeye, birbirinin boğazını kesmeye devam ediyorlar. İşin kötüsü bunu İslam'ı istismar ederek yapıyorlar, İslam'ı kullanarak yapıyorlar. Onun için de İslamafobi'yi, İslam düşmanlığını bunlar besliyor. İslam'a ait kavramları da maalesef lekelediler. Cihat kavramı, mücahit kavramının anlamı artık kayboldu gitti." değerlendirmesini yaptı.

- "İslam alimleri de terörle mücadele etmeli"

İslam'ı kötüleyen terör örgütleriyle, İslam alimlerinin kalemleriyle mücadele etmesi gerektiğini dile getiren Bozdağ, toplumun her kesimiyle terör örgütlerinin karşısında durulması gerektiğini, İslam ile alakalarının olmadığını göstermeleri gerektiğini söyledi.

Bekir Bozdağ, şöyle devam etti:

"Darbe teşebbüsü sırasında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbecilerinden bir tanesi Türksat'ı ele geçirmeye çalıştığı sırada 2 tane vatandaşımızı şehit ediyor. Sonra orayı ele geçiriyorlar, su istiyorlar, kendilerine su getiriliyor. Çömeliyor ve besmele çekerek üç nefeste su içiyor. Sonra da şehit edilenlerin arkadaşlarından biri dayanamıyor. Diyor ki, 'bak biraz önce burada iki tane arkadaşımızı şehit ettiniz, şimdi de oturmuş besmele ile üç nefeste su içiyorsun.' Güya İslami usulde su içiyor. Ne diyor biliyor musunuz? 'Biz onlara iyilik yaptık, onlar şehitler, şimdi cennetteler. Biz de şehadet şerbetini içtik öyle geldik.' Yani kendisi de ölse kendisinin şehit olacağını düşünüyor. Bu DEAŞ'ın teröristleri de aynı düşünüyor. Nusra'nın teröristleri de aynı düşünüyor, El Kaide'nin teröristleri aynı düşünüyor."

İslam'ın doğru anlatılmadığı zaman olacakları hep beraber yaşadıklarını belirten Bozdağ, teröre karşı hep birlikte çalışmaları gerektiğini ifade etti.

Terör örgütü DEAŞ'ın 2010'dan sonra ortaya çıktığını anlatan Bozdağ, 152 ülkeden örgüt mensubu terörist olduğunu dile getirdi.

"5 yıllık bir terör örgütü, 102 ülkenin dilini, kültürü, dinini, tarihini öğrenecek ve insanları öldürmeye, ölmeye ikna edip, Suriye'ye getirecek kadar uzman profesyoneli ne zaman nerede yetiştirdi?" diyen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Daha dün ortaya çıkmış bir terör örgütünü bunu nasıl başarıyor? Başardığı yok. Başka yerlerde, başkaları onların adına o ülkedeki psikolojisi bozuk, bu işe uygun insanları buluyor, ikna edip gönderiyor. Silahları kim veriyor? Tüm dünya DEAŞ terör örgütüne karşı ittifak etmiş durumda. Tüm dünya bir olur da bir terör örgütünü yenemez mi? Hava, kara kuvvetleri, füzeleri her şeyi var ancak ne hikmetse bu terör örgütü bir türlü yenilemedi. Ancak şimdi ne oldu? Amerika, PKK, PYD, YPG ile işbirliği yaptı ve Rakka'dan DEAŞ çekildi. Peki soruyorum, Rakka'da çatışmalara dair bir satır haber duydunuz mu? Rakka'da çatışma olduysa ölen, yaralanan var mı? Atılan bombalardan hiç duydunuz mu? Ama bir duyduk ki iki terör örgütü anlaşmış, koridor açmışlar, DEAŞ'lı teröristler oradan gidiyor. Bakın çok net ve inanarak söylüyorum, DEAŞ terör örgütü bazı uluslararası güçlerin İslam dünyasında yapmayı planladıkları yeni siyasi programların, projelerin öncü gücüdür. Araziyi onların dediği hale getiriyorlar ve vahşetin alasını yapıyor, yaptırıyorlar, sonra onlar araziyi hazırlayanlara karşı, 'Bakın bunlar ne yapıyorlar?' diye dünyayı ayağa kaldırıyorlar ve sonra da insanları yerinden yurdundan yapıyorlar. Suriye'nin kuzeyinde Arap ve Türkmenleri kaldırıp, onların yerine Kürtleri getirmek suretiyle orada başka bir hesabın içinde başka bir projeyi hayata geçiriyorlar. Kimi kullanıyorlar? Müslümanları kullanıyorlar. Her şeyi bildiğini zanneden ama kendisini katile çeviren katili, canavara çeviren canavarı, Allah düşmanına çeviren şeytanları göremeyen körleri kullanıyorlar."

Bu terör örgütlerini kullananların, bunların miadının dolmak üzere olduğunu gördüğünü belirten Bozdağ, bundan dolayı yeni bir fitne ateşini yakmak istediklerinin altını çizdi.

Bozdağ, mezhepçilik fitne ateşini birilerinin yakmaya çalıştığını kaydederek, "Türkiye olarak bu mezhepçilik fitnesini görüyor, hem kendi halkımız hem de Müslüman halkları bu fitne karşısında uyanık olmaya davet ediyoruz. Aman bu fitneye karşı uyanık olun. Müslümanları birbirlerinin karşısına, farklı mezheplerden dolayı dikmek isteyenler ciddi planlar yapıyorlar." dedi.

Mezheplerin, farklılıkların zenginlik ve güç olduğunu belirten Bozdağ, sözlerini, "Eğer farklılıklarımızı kin, nefret, düşmanlık ve kavga için vesile olarak görmeye başlarsak, işte bizim felaketimiz başlamış demektir. Onun için bizim bu mezhepçilik ateşini yakmak isteyenlere karşı uyanık olmak ve bunu yapanın karşısında hemen orada tavrımızı koymamız lazım. Türkiye'de mezhepçilik yapan yok. Ama olması için çok ciddi çabalar var. Bunun karşısında da tüm İslam alimlerinin özellikle durmasında fayda olduğunu ifade etmekte fayda görüyorum." diye tamamladı.

(Bitti)




Yorumlar