Engellilere özel "Umut Evi" hizmete girdi

Yalova’nın erkeklere özel ilk "Umut Evi", Çiftlikköy ilçesinde açıldı.Milli Piyango Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde hizmete giren Çiftlikköy Umut Evi törenle açıldı. Umut Evi’nin kurdelesini kesen Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, AK Parti...

Google Haberlere Abone ol
Engellilere özel "Umut Evi" hizmete girdi

Yalova’nın erkeklere özel ilk "Umut Evi", Çiftlikköy ilçesinde açıldı.

Milli Piyango Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde hizmete giren Çiftlikköy Umut Evi törenle açıldı. Umut Evi’nin kurdelesini kesen Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, evi gezerek yetkililerden bilgiler aldı. Yılmaz konuşmasında, "Özel kardeşlerimizin ev ortamında kalabileceği bir yer. Bugün ilimiz olarak ikinci Umut Evi’nin açılışını gerçekleştirdik. Halihazırda çalışmaları devam edenler de var. Bu yerlerle ev ortamında özel kardeşlerimiz inşallah mesut şekilde hayatlarını sürdürecekler. Onların güzel günler geçirmelerini diliyoruz. Onların her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Diğer Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan kardeşlerimiz de kaldıkları yerden memnuniyetlerini biliyoruz. Umut Evleri, toplumla bütünleşme, hayatlarını idame ettirme adına özel yerler. İnşallah ülkemiz genelinde bunlar yaygınlaştırılıyor. İlimizde ikincisini hizmette açtık. Çalışması devam edenler var " sözlerine yer verdi.

Milletvekili Fikri Demirel de hükümetin engellilere yönelik yatırımlara ciddi kaynak ayırdığını ve önem verdiğini söyledi. Demirel, "Biliyorsunuz AK Parti iktidara geldiğinden itibaren özellikle engelli çocuğu olan ailelere devletin imkanları seferber edildi. Geçmişte gün yüzüne çıkarılmayan evlatlarımız arttık bizlerin arasında. Bundan aileler memnun, bizler mutluyuz. Onları mutlu görünce mutluluğumuz bir kat daha artıyor. Umut Evi formatına uyan kardeşlerimizi bu imkanları sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ve protokol mensupları daha sonra engellilerle çay içerek sohbet etti.

Yorumlar