Toyota Fabrikası kapısını basın mensuplarına açtı

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdür Yardımcısı Şebnem Erkazancı yaptığı sunumda, “2017 yılının ilk 10 ayında 21 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdik” dedi.Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye yetkilileri 2017...

Google Haberlere Abone ol
Toyota Fabrikası kapısını basın mensuplarına açtı

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdür Yardımcısı Şebnem Erkazancı yaptığı sunumda, “2017 yılının ilk 10 ayında 21 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdik” dedi.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye yetkilileri 2017 yılının ilk dokuz ayında gerçekleştirdikleri faaliyetleri değerlendirmek ve gelecekteki vizyonlarını paylaşmak adına bir basın toplantısı düzenledi. Gerçekleşen toplantıya Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Necdet Şentürk ve Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdür Yardımcısı Şebnem Erkazancı ve basın mensupları katıldı. Toplantı öncesi basın mensuplarıyla C-HR ile test sürüşü yapan yetkililer daha sonra toplantıya geçti.

“Üretimimiz 2 milyon araca ulaştı”

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdür Yardımcısı Şebnem Erkazancı toplantıda sunum yaptı. Erkazancı, “203 bin 797 adet ihracat gerçekleştirdik ilk 10 ay itibari ile. Sektörel ihracatta bir artış var ve bizimde bu konuda önemli bir katkı payımızın olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda çalışan sayımız, yatırımımız, toplam yatırım tutarı ve C-HR ile ilgili bunların hepsinde de artışlar olduğu ilk açıkladığımız dönemden itibaren yani geçen yıl 2016’da başladık seri üretime. Şuanda çalışan sayımız 5 bin 500, yatırım tutarımız 350 milyon euro idi, şimdi ise 400 milyon euro civarında, hala devam ediyor yatırımlarımız. Toplam yatırım tutarımızda 1,8 milyar euroya ulaşmış vaziyette. Yine ilk 10 ay içerisinde ulaşmış olduğumuz önemli bir dönüm noktası vardı sizlerle paylaştık, 2 milyonuncu aracımızı ürettik ve bu aracın hattan çıkışını kutladık. 1994 yılında başladık biz seri üretim yapmaya ve 2009 yılına kadar yaklaşık 15 yıllık süre içerisinde 1 milyon araç üretmiştik. 2009-2017 yılları arası 8 yıllık sürede 1 milyon daha araç ürettik. Toplam 2 milyon araca ulaşmış oldu şuanda üretimimiz" dedi.

“21 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdik”

Erkazancı sözlerinin devamında, “Şimdi 2017 yılsonu beklentimiz hakkında bilgi vermek istiyorum. Yıl sonunda şuana kadar ki erişebileceğimiz en yüksek üretim rakamı, tam kapasite kullanımı ile 280 bin adet olacak. Bu üretim hacmiyle de Avrupa’da ki Toyota fabrikaları arasında ki en yüksek üretim hacmine sahip olmuş şirket olacağız. İhracata değinirsek, şuana kadar ki erişilmiş en yüksek ihracat rakamı 231 bin adet. Aynı zamanda bu yüzdeler üretime göre ihracat oranımızı gösteriyor orada da oldukça büyük bir yükseliş var. Kısaca Sakarya’ya katkılarımıza da değinmek istiyorum. İlk önce ihracat anlamında ki katkımızdan bahsedeceğim. Türkiye’nin dış ticaretine ihracat fazlasıyla otomotiv, lokomotif sektörü katkıda bulunuyor. Yıl sonunda 27 milyar dolarlık bir tüm zamanların ihracat rekoru bekleniyor sektörde. İlk 10 ayda şuana kadar 21 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdi sektör. Bundan önce 2008 yılında erişilmiş bir rekor vardı bu sene o geçilecekmiş gibi görülüyor. Biz tabi Türkiye ihracatında Sakarya ili olarak 7. sıraya yükseldik. Yıl sonu itibari ile belki bu seviyenin biraz daha yükseleceğini tahmin ediyoruz. Geçen yılki ihracatımız 1,8 milyar dolardı ve Türkiye’nin 7. büyük ihracatçısı olmuş ve ödüllendirilmiştik. Bu yıl yaklaşık 100 ülkeye C-HR’in büyük etkisiyle gerçekleştirdiğimiz yoğun ihracat ile bu tutarın neredeyse iki katına erişmeyi öngörüyoruz. İstihdam anlamında bir katkımız var. Sadece biz değil bizim 80 tane yaklaşık yan sanayimiz var. Bunların 10 tanesi kadarı Sakarya’da yerleşik. Onların da doğrudan istihdamlarını kattığımızda 12 bin kişiye yakın bir doğrudan istihdam sağlıyoruz" diye konuştu.

Yorumlar