Bugün 24 Mayıs 2012 Perşembe
  • İstanbul18 °C
  • Ankara15 °C
  • İzmir16 °C
  • Erzurum8 °C
  • Konya15 °C
  • IMKB
    55.734
    %-2.36
  • Altın
    615,82
    %-1.16
  • Dolar
    1,8555
    %1.70
  • Euro
    2,3350
    %0.24
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan ekonomistleri korkuttu
13 Ocak 2012 Cuma 13:05

Erdoğan ekonomistleri korkuttu

Wall Street Journal, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin para politikası ile ilgili yaptığı açıklamaları analiz etti...

Gazeteye konuşan ekonomistler mevcut para politikasının Merkez Bankası'na ya Nobel ödülü kazandıracağını ya da ülkeyi çıkmaza sokacağını söyledi.

ABD'li Wall Street Journal Gazetesi'nin haberine göre, ekonomistler Başbakan Tayyip Erdoğan'ın faiz lobisi çıkışı hakkında hayal kırıklığı yaşıyor.

Gazetenin haberinde, Başbakan'ın salı günü verdiği demeçte faizlerin daha düşük seviyelerde olması gerektiğini söylediği hatırlatıldı ve "Ortodoks ekonomik teorinin aksine Başbakan yüksek faizlerin enflasyona yol açtığını söylüyor" denildi.

Wall Street Journal'a konuşan ekonomistler Merkez Bankası'nın politikalarını anlamakta zorluk çektiklerini söylüyor. Ekonomistlere göre, mevcut politikaların 2011'de yüzde 8.2 büyüyen ülkeyi sert bir inişe, hatta resesyona sürükleyebilir.

RBS Gelişen Ülkeler Başekonomisti Tim Ash, Başbakan'ın yorumlarının piyasaları rahatsız ettiğini söyledi. Ash, Türk Lirası üstüne spekülatif bir saldırı olduğuna dair hiçbir gösterge olmadığını da ekledi. Ash, Merkez Bankası'nın politikalarını ise şu şekilde yorumladı: "Banka alışılmışın dışında politikalar uyguluyor. Bu kararlar Merkez Bankası'na ya Nobel ödülü kazandıracak ya da ülkeyi çıkmaza sokacak."

Merkez Bankası ise ekonomik politikalarını savunuyor. Mevcut politikaların iç talebi dizginlemek ve Türk Lirası'nın değerini korumak için gerekli bir seçim olduğunu söylüyor.(CNBC-e)

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİĞİ HABERLER
  • Erdoğanların Acı Günü
  • Suavi Hakkarili Gençleri Coşturdu
  • Kaygıları Gidereceğiz
  • Tatvan’da Trafik Kazası; 1 Ölü, 1 Yaralı
  • Muş'ta 1 Astsubay Şehit Oldu
ANKET
Haber Sitemizin Yeni Tasarımını Beğendiniz mi?
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Son Haberler | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 658 88 11 / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA