KARDEMİR Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı

- KARDEMİR'de yapılan toplantıda, "A", "B" ve "D" grubunu temsil edecek yönetim kurulu üyeleri ile bağımsız üyeler seçildi

Google Haberlere Abone ol
KARDEMİR Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı

KARABÜK (AA) - Türkiye'nin ilk ağır sanayisi olma özelliğini taşıyan Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarında (KARDEMİR), Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezi'nde yapılan genel kurulda, "A", "B" ve "D" grubunu temsi̇l edecek yöneti̇m kurulu üyeleri̇ ile bağımsız üyelerin belirlenmesi için seçi̇m yapıldı.

Hisse sahiplerinin oylarıyla "A" grubunu temsilen Mustafa Yolbulan, Talat Yılmaz, Burak Yolbulan, Atilla Tamer Alptekin, "B" grubunu temsilen Kamil Güleç, Çağrı Güleç ve "D" grubunu temsilen Murat Yolbulan yönetim kurulu üyeliklerine seçildi.

Toplantıda ayrıca bağımsız üyeliklere ise Şamil Ayrım, Ömer Faruk Öz, Mehmet Erdoğan ve Bülent Gedikli seçildi.

- "18. sıraya gelmeyi taahhüt ediyoruz"

KARDEMİR Genel Müdürü Ercüment Ünal, burada yaptığı konuşmada, 2107 yılının ilk 9 ayında 180 milyon lira net karlılık elde ettiklerini söyledi.

Bu yılın ilk 9 ayında satış hasılatlarında da yüzde 80 artış ile 2.8 milyar, yüzde 77 artış ile vergi öncesi brüt karlılığın 430 milyon, net karlılığın ise 180 milyon lira seviyesine ulaştığını aktaran Ünal, hisselerin yükseldiğini de verdiği rakamlarla anlattı.

KARDEMİR'in hedefinin 2 yıl içerisinde sanayi kuruluşları arasında 18. sıraya gelmek olduğunu anlatan Ünal, "Geçen sene Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu içerisinde olan KARDEMİR, önümüzdeki sene şu anki yaptığımız hasılatları dikkate aldığımızda yaklaşık 22. sıraya oturacağını buradan sizlere bildirmekten biz de onur duyuyoruz. 2019 yılında, geçen sene 2.1 milyon olan bu sene 2 milyon 450 bin ton seviyesine çıkan çelik üretiminin 2019 yılında 3 milyon 500 bin ton seviyesine getirerek 18. sıraya gelebileceğiz. Önümüzde birinci kademede çok büyük şirketlerimiz var. İki senede Türkiye'nin 34. şirketi sırasından 18. sıraya gelmeyi taahhüt ediyoruz." diye konuştu.

Yorumlar