TİKA'dan Gürcistan'daki engelliler merkezine eğitim desteği

AİSİ Engelliler Eğitim Merkezi personeline Türkiye'de eğitim verildi. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Gürcistan'da faaliyet gösteren AİSİ Engelliler Merkezi personeline eğitim verildi.

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Gürcistan'daki engelliler merkezine eğitim desteği

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de engellilere yönelik bakım ve rehabilitasyon çalışmalarına ilişkin tecrübe paylaşımı için talep edilen destek kapsamında Gürcü eğitmenlerin katılımıyla eğitim ve inceleme programı düzenlendi.

AİSİ Engelliler Merkezinde görevli 5 personel, benzer kurumlardaki idari yapı ve rehabilitasyon süreçleri hakkında bilgi edinmeleri amacıyla Türkiye'ye geldi.

Program kapsamında Bayrampaşa Belediyesi Fizik Tedavi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi, İstanbul Engelliler Merkezi, Bağcılar Engelliler Sarayı, Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi, Türkiye Omurilik Felçliler Derneği, Engelliler Sürekli Eğitim Merkezi ve İstanbul Darülaceze Müdürlüğüne düzenlenen ziyaretlerle özel eğitim uygulamaları, Gürcü heyet tarafından gözlemlendi.

Uzman öğretmenlere, özel eğitim öğrencilerinin tanımlanması, yönlendirilmesi ve yerleştirilmesi hakkında bilgi verildi. Bununla birlikte öğrencilere yönelik eğitim programları ve öğretim yöntem ve teknikleri hususunda da bilgilendirme yapıldı.

Program kapsamında Türkiye'deki özel eğitim uygulamaları, "tanılama-yönlendirme-yerleştirme" süreçleri, eğitim ortamları, eğitim programları, öğretim yöntem ve teknikleri, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere yönelik sosyal ve kültürel faaliyetler ile mesleki eğitim programları hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Gürcistan'da "Eşitliğe Giden Yol Projesi" kapsamında başkent Tiflis'te bulunan, 60 engelli çocuğa hizmet veren AİSİ Engelliler Merkezinin tadilatı da 2013 yılında TİKA tarafından yaptırılmıştı.

Merkezin bahçesinde mini uygulama serası kurulmuş, ayrıca rehabilitasyon sürecinde çocukların kullanacağı mobilya, müzik ve spor aletleri temin edilmişti.

Yorumlar