Miles-Smiles üyesi engelli yolculara indirimli uçuş imkanı

Türk Hava Yolları, Miles&Smiles üyesi engelli yolcularına iç hat biletlerde yüzde 20, dış hat biletlerde yüzde 25 indirim uyguluyor

Google Haberlere Abone ol
Miles-Smiles üyesi engelli yolculara indirimli uçuş imkanı

Türk Hava Yolları (THY), Miles&Smiles üyesi engelli yolcularına iç hat biletlerde yüzde 20, dış hat biletlerde yüzde 25 indirim uyguluyor.

THY'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Miles&Smiles üyesi engelli THY yolcuları, bir defaya mahsus olmak üzere gerekli engelli belgelerinden biri ile sisteme kayıt yaptırmaları koşuluyla iç hat biletlerde yüzde 20, dış hat biletlerde yüzde 25 indirimden yararlanabilecek. THY ve Anadolujet'in yurt içi ve yurt dışı Türkiye çıkışlı seferlerinde geçerli olacak bu uygulama ile indirimden yararlanmak isteyen engelli yolcuların her uçuşta belge ibraz zorunluluğu ortadan kaldırılıyor.

Beraber seyahat etmek koşuluyla engelli yolcuların refakatçileri için de indirimli bilet düzenlenebileceği belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bunun için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından engelli yolcuya verilen refakatçi kartının veya "refakatçi hakkı" olduğunu gösteren engelli belgesinin ibraz edilmesi neticesinde yalnızca THY satış ofislerince düzenlenebilecektir. Bu yolcularımızın da belge ibrazı gerekmeksizin indirimli uçuş gerçekleştirebilmelerine olanak sağlayacak sistemsel altyapı çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca, web ve mobil kanallardan engelli indirimli bilet düzenlenebilmesi için de gerekli çalışmalar sürmektedir."

Yorumlar