Engelli memur adaylarına ücretsiz “EKPSS“ kursu

Bağcılar Belediyesi, EKPSS'ye hazırlanan engelli memur adaylarına ücretsiz eğitim, kitap ve ulaşım desteği veriyor

Google Haberlere Abone ol
Engelli memur adaylarına ücretsiz “EKPSS“ kursu

Bağcılar Belediyesi tarafından Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) hazırlanan engelli kursiyerlere yönelik ücretsiz eğitim, kitap ve ulaşım desteği veriliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için projeler üreten Bağcılar Belediyesi, 22 Nisan'da yapılacak EKPSS'ye hazırlanan engelliler için ocak ayında kurs başlattı.

Engelliler Sarayı'nda düzenlenen kurslara lise, ön lisans ve lisans düzeyinde sınava girecek engelli memur adayları katılıyor. Kursta 160 engelli memur adayı engel durumlarına göre özel sınıflarda eğitim görüyor.

Belediye tarafından dağıtılan EKPSS hazırlık kitaplarını alarak derslerine başlayan kursiyerler, cumartesi ve pazar günleri gerçekleştirilen kurslarda, matematik, Türkçe, tarih ve vatandaşlık başta olmak üzere sınavda sorumlu oldukları dersleri alıyorlar.

Ders dışında öğretmenler tarafından kursiyerlere danışmanlık ve yönlendirme hizmeti de veriliyor. Öte yandan görme ve ortopedik engelli kursiyerlerin ulaşımı servis araçlarıyla ücretsiz olarak sağlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, memur adayı engellilerin hayallerini gerçekleştirmek için bu projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

Çağırıcı, ''Amacımız engellilerin iyi puanlarla hak ettiği işe yerleştirilmelerini sağlamak. Kardeşlerimizin göstereceği başarı bizim en büyük gurur kaynağımız olacaktır. Hepsine nisan ayında girecekleri sınavda başarılar diliyorum.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar