EKPSS başvuruları ne zaman başlıyor? EKPSS Kura başvuru tarihleri ne zaman?

EKPSS ve Kura yöntemiyle yapılacak ve binlerce engelli memurun alınacağı sınav ve kuranın tarihler ÖSYM tarafından duyuruldu. Peki, 2020 EKPSS ve EKPSS kura başvuruları ne zaman başlıyor?

Google Haberlere Abone ol
EKPSS başvuruları ne zaman başlıyor?

2020 EKPSS ve EKPSS kura başvuruları ne zaman başlıyor? sorularının yanıtı EKPSS ve EKPSS kuraya başvuracak olan engelli vatandaşlar tarafından araştırılmaya başladı. Peki, 2020 EKPSS ve EKPSS kura başvuruları ne zaman?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ve kura yöntemiyle yapılacak olan memur ataması için başvuru tarihleri ÖSYM tarafından resmen açıklandı.

EKPSS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından alınan EKPSS başvurularının 24 Ocak ile 12 Şubat 2020 tarihler arasında alınması planlanıyor. 

EKPSS SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

Bu kapsamda binlerce engelli memurun alımı için yapılacak olan 26 Nisan 2020 tarihinde yapılacak. 26 Nisan'da yapılacak olan sınavın sonuçları ise 27 Mayıs tarihinde açıklanacak.

EKPSS KURA BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Devlet Personel Başkanlığı tarafından her yıl yapılan binlerce engelli alımı için Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Kura yöntemiyle alımlar yapılıyor. Kura yönteminde adayların herhangi bir sınava girmesi istenmezken belirlenen kadrolara kura yöntemiyle atamalar yapılıyor. Peki, 2020 Kura başvuru tarihi ne zaman?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı kura yöntemi ile memur olmak isteyen adaylar ise 28 Nisan ile 12 Mayıs 2020 tarihleri arasında başvuru yapabilir. Bu tarihleri kaçıran vatandaşlar ise ÖSYM tarafından belirlenen 3-4 Haziran tarihlerindeki geç başvuru tarihlerini değerlendirebilir.

Yorumlar