Avrupa'da ilk kez görme engellilere özel umre

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı, ilk kez bu yıl görme engelliler için özel bir Umre seferi başlatacak

Google Haberlere Abone ol
Avrupa'da ilk kez görme engellilere özel umre

Bu yıl 49. kez düzenleyeceği Hac ve Umre organizasyonu hazırlıklarına başlayan İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatı, ilk kez görme engelliler için Umre seferi başlatacağını duyurdu.

Almanya'nın Köln kentindeki IGMG Genel Merkezi'nde gazetecilere açıklamada bulunan Hac Umre Birim Başkanı Tahir Köksoy, yoğun talep üzerine böyle bir karar aldıklarını, "Ümmü Mektum" ismiyle bu organizasyonu gerçekleştirmek için hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Köksoy, "Bir yıldır görme engelli kardeşlerimize teşkilatlarımızda Kuran-ı Kerim eğitimi veriliyor. Eğitim Başkanlığımız ile beraber koordineli bir şekilde inşallah bu kardeşlerimizi Avrupa'dan 'Ümmü Mektum' dediğimiz kafileyle aralık umresine götürmüş olacağız. Bu da bir ilk olacak. " dedi.

Köksoy, hizmetlerine, Avrupa'nın yanı sıra Türkiye'den de talep olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kendi ülkemizden de bazı kardeşlerimizi kafilemize dahil edeceğiz. Bu kafile müstakil bir kafile olacak. Eğitmenler de bu konuda eğitim verebilecek seviyede olan hocalarımızdan oluşacak. Aynı zamanda Suudi Arabistan'daki yetkili mercilerle de görüşerek oradaki görme engelli okullarında Kuran-ı Kerim dersi nasıl alınıyor, orayı da ziyaret ederek, oradaki kardeşlerimiz ile buluşmuş olacağız."

Yaklaşık yarım asırdır Avrupa ve Türkiye'den binlerce hacı adayını başarılı bir şekilde kutsal topraklarla buluşturduklarını ifade eden Köksoy, özellikle son yıllarda yabancı dillerde verdikleri hac ve umre hizmetlerine olan ilginin arttığını dile getirdi.

Yorumlar