Emekli ve memura enflasyon zammı

Milyonlarca emekli ve memurun beklediği enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon rakamları beklentinin üzerinde geldiği için memur ve emekliye zam yapılacak. Tüketici Fiyat Endeksine göre belirlenen zam oranı yüzde 4,65 oldu.

Google Haberlere Abone ol
Emekli ve memura enflasyon zammı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

TÜİK, emekli ve memurun da merakla beklediği yıllık enflasyon oranlarını açıkladı. Yıllık enflasyon oranı yüzde 8,5 olarak kayıtlara geçti. Bu da emekli ve memura enflasyon farkının verilmesi anlamına geliyor. Tüketici Fiyat Endeksine göre belirlenen zam oranı yüzde 4,65 oldu.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan promosyon müjdesinden sonra gözler emekli maaşlarına yapılacak olan zamma çevrilmişti. Ocak-Haziran ve Temmuz-Ağustos dönemlerinde Tüketici Fiyat Endeksine göre belirlenen zam oranı yüzde 4,65 oldu.

Memurlar ve memur emeklileri ise 2016'nın ikinci yarısında enflasyon yüzde 5'i aşmışsa enflasyon farkı alacaktı. Emekliler, zammı bu ay içinde yatacak maaşlarında görecek.

Memura enflasyon farkı yok

Aralık ayında enflasyon bir önceki aya göre yüzde 1,64 arttı. Bu durumda 6 aylık enflasyon yüzde 5'i aşmadığı için memurlar enflasyon zammı almayacak.

Emekliler, zammı bu ay içinde yatacak maaşlarında görecek.

Yorumlar