Saatler bu yıl geri alınmayacak

Enerjiden tasarruf için her yıl uygulanan yaz saati uygulaması artık süreklilik kazandı, saatler bir daha geri alınmayacak.

Google Haberlere Abone ol
Saatler bu yıl geri alınmayacak
Türkiye'nin doğusuyla batısı arasındaki mesafenin uzunluğu nedeniyle her yıl uygulanan iki farklı saat uygulaması bundan böyle artık uygulanmayacak. Alınan yeni kararın enerji tasarrufunu daha da arttırmayı hedeflediği belirtiliyor. Geçen yıl da yaz saati uygulamasının artık sürekli hale getirileceği söylenmişti ancak son anda henüz bilinmeyen bir nedenle vazgeçilmişti.

Konuya ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 6 Eylül 2016 tarihli ve 24005 sayılı yazısı üzerine, Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanun'un 2. maddesine ilişkin değişikliği içeriyor.

MART AYINDA SAATLER İLERİ ALINMIŞTI

Buna göre, Bakanlar Kurulu Kararı'nda şu ifadelere yer verildi: "Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınmak suretiyle başlatılan yaz saati uygulamasının, her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırılmıştır. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatlerin düzenlenmesi hakkındaki, 14 Mart 2016 tarihli ve 8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nda yer alan '30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00'ten itibaren bir saat geri alınması' ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır."

İlgili hüküm gereğince 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınmak suretiyle başlatılan yaz saati uygulaması her sene yıl boyu sürdürülecek ve kış saatine geçilmeyecek.

KARAR DÜN ALINDI

Söz konusu karar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının ilgili yazısı üzerine, 697 sayılı kanunun 2. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulu tarafından 7 Eylül'de alındı.

Yorumlar

Zeynep Peki memurların saati yaz uygulamasına göre mi kalacak?