Petrolde yükseliş yüzde 1'i aştı

Petrol fiyatlarında, Brexit sonrasında gözlenen sert düşüş yerini toparlanma eğilimine bıraktı, yükseliş bugün yüzde 1'i aştı.

Google Haberlere Abone ol
Petrolde yükseliş yüzde 1'i aştı
Birleşik Krallık'ta geçen hafta yapılan referandumdan Brexit kararı çıkması sonrasında, küresel çapta azalan risk iştahı ve panik satışlarının etkisiyle petrol fiyatları da hızla geriledi.

Söz konusu gelişmenin negatif etkisi haftanın ilk işlem gününde de izlenirken, Brent petrolün varil fiyatı dün 46,67 dolarla 1,5 ayın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından günü 47,51 dolardan tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün ise piyasalarda panik havasının azalmasıyla yükselişe geçerek saat 11.00 itibarıyla yüzde 1,2'lik artışla 48,05 dolardan işlem görüyor.

Analistler, bugün Brüksel'de başlayacak ve iki gün sürecek AB Liderler Zirvesi ile Avrupa Parlamentosu'nun gerçekleştireceği olağanüstü genel kurul toplantısının takip edileceğini belirterek, ABD'de açıklanacak büyüme verilerinin de piyasalar açısından önemli olduğunu kaydediyor.

Brent petrolün varil fiyatının, 50 günlük hareketli ortalamasının geçtiği 47,69 doların üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda 49,2 doların direnç olarak izleneceğini aktaran analistler, 46,7 doların ise destek konumunda bulunduğunu dile getiriyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı da dün yüzde 2 gerileyerek günü 46,61 dolardan tamamlaması sonrasında bugün yüzde 1,4 yükselişle 47,30 dolardan alıcı buluyor.

Yorumlar