LED aydınlatma dünyayı nasıl aydınlatır?

Hayatta ışıksız geçirebileceğimiz hiçbir anın olmadığı aşikârdır. İnsanlar elektrik kesildiğinde bir an hayat durmuş gibi hissederler. Geceler her zaman biraz...

Google Haberlere Abone ol
LED aydınlatma dünyayı nasıl aydınlatır?

Hayatta ışıksız geçirebileceğimiz hiçbir anın olmadığı aşikârdır. İnsanlar elektrik kesildiğinde bir an hayat durmuş gibi hissederler. Geceler her zaman biraz daha korkunç güneş havayı aydınlattığı an her şey biraz daha normale dönmeye başlıyor. Anlaşılacağı üzere hayatımızın her anında bir şeylerin bizi enerji ile aydınlatmasına ihtiyacımız vardır. Pekâlâ, LED aydınlatma nasıl yapılır ve bunu LED aydınlatma ile nasıl sağlayabiliriz bakalım.

 Şerit LED aydınlatmalar elektrikçi dükkânlarında uygun ve herkesin ulaşabileceği kolaylıkta satılmaktadır. Genellikle boyları ortalama olarak 5 m uzunluğundadır ve üzerinde de küçük LED ışıklandırmalar bulunmaktadır. Bu aydınlatmayı gerçekleştirebilmek için dönüştürücü adaptör trafo, aç-kapa anahtar, kablo, lehim makinesi, lehim teli, tornavida, iki tarafından da yapışabilen bant ve ince kablo kanalına ihtiyaç duyulmaktadır. Led aydınlatmalar ile ilgili led aydınlatma serisini okumanızı tavsiye ederiz.  http://geturkiyeblog.com/led-aydinlatma-serisi-6   

LED AYDINLATMA AVANTAJLARI

 LED ışıklarının üzerinde doğru akımı bulabilmek amacı ile konulmuş artı ve eksi işaretleri bulunmaktadır. Adaptörden gelen kabloların bu işaretlere monte edilmeleri gerekmektedir. Artı kutbuna kırmızı eksiye ise siyah kablo gelecek şekilde yerleştirilmelidir. Adaptörün 12 V’luk kısmına LED ışıklandırması yerleştirilmesi gerekmektedir. Buradan da prize monte edilme işlemine geçilmektedir. Bir uç ledlerin açılıp kapanmasını sağlayan diğeri ise direk şebekeye bağlanmasını sağlayan bir anahtar konulmalıdır.

 Bu işlemlerden sonra adaptör bir bant yardımı ile gereken yere yapıştırılabilir. Adaptörün arkasındaki yapışkanlı kesim her yüzeye kolayca yapıştırılabilir olduğundan herhangi bir problem çıkmayacaktır. Bu işlemlerin hepsi gerçekleşirken elektrik seviyesinin yüksek olması ve ölüm tehlikesi olduğundan dolayı dikkat edilmelidir. Ayrıca LED aydınlatma nasıl yapılır sorusuna verilebilecek ikinci alternatif olarak bir metal parçasını alıp onu keyfinize göre delerek dizayn da edebilirsiniz.

LED AYDINLATMA DEZAVANTAJLARI

 Bir matkap yardımı ile açacağınız deliklere ledleri yerleştirmeniz ilk adımı oluşturacaktır. Deldiğiniz bu delikleri bir iğne yardımı ile iyice açabilirsiniz. Sonraki adımda kabloyu geçirip lehimlemek gerekmektedir. Silikonlu veyahut silikonsuz tercih etmeniz sizin tercihinize kalmıştır. Fakat silikonlularının daha çok sağlıklı ve güvenli olduğu söylenmektedir. Kabloyu taktıktan sonra onu sabitlemek amacıyla bir bant kullanabilirsiniz. Kabloyu iki uç delikten çıkararak sabitlemek gerekmektedir.

 Böylece hazır hale gelen LED aydınlatmasının son işlemi yerine monte etmek oluyor. Bu işlemi de yine bir bant veya silikon yardımı ile gerçekleştirmek mümkündür. Renk seçimi tercih edilene göre hazırlanan aydınlatmamız yine tercihe bağlı olarak koyulan yeri aydınlatmaya hazırdır. LED aydınlatması nasıl yapılır sorusunun cevabı da kısaca böyledir. Hayatımızı korkularla saran birçok şeyden duygusal olarak kurtulma ihtiyacındayken bunu sağlamak için fiziksel yollarda böylece deneyebiliriz.

 Ne kadar içimizi aydınlatamasa da günümüzü veya gecemizi aydınlatarak bize yardım edeceği kuvvetle muhtemeldir. Aydınlatma sistemi mutfak, yatak odası, oturma odasındaki mobilyaların her birine monte edilebilir. Özel eşya veya değerli eşya olarak tanımlanan ve daha fazla gün yüzüne çıkmasını istediğimiz eşyalar için LED aydınlatma sistemi büyük çözüm sağlamaktadır. Böyle bizi aydınlatan LED ışıklandırmamız hazır. http://geturkiyeblog.com adresinden teknoloji ile ilgili son gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Yorumlar