Demirören Total'i alarak üç kat daha büyüdü

Akaryakıt sektöründe yaklaşık 3 milyar liralık ciroya sahip olan Demirören Holding, Total Oil Türkiye'yi de alarak cirosunu 9,5 milyar liraya kadar çıkardı

Google Haberlere Abone ol
Demirören Total'i alarak üç kat daha büyüdü

Türkiye akaryakıt sektöründe önemli bir sermaye değişimi yaşandı. Sektörün önde gelen isimlerinden Demirören Holding AŞ, akaryakıt şirketi Total Oil Türkiye AŞ'yi satın alarak, söz konusu alanda yaklaşık üç kat daha büyüdü. 

Bugün Demirören Holding tarafından yapılan açıklamaya göre, Holding ile Total Oil Türkiye AŞ arasında Nisan 2015'ten bu yana devam eden satış süreci tamamlandı.

Satın alma işleminden sonra Total Oil Türkiye AŞ'nin, Türkiye'deki akaryakıt istasyonları ile ticari satış, tedarik ve lojistik varlıklarının tamamı Demirören Holding AŞ'nin oldu.

Demirören Holding, Total Oil Türkiye AŞ'yi bünyesine katarak Türkiye genelinde bin 200 akaryakıt ve otogaz istasyonuna ulaştı.

Öte yandan, söz konusu satın almayla ayrıca akaryakıt sektöründe Demirören Holding AŞ bünyesindeki enerji grubunun cirosu 3 katına çıkarak 9,5 milyar liraya yükseldi.

Yorumlar