ABD stok verisi, petrolü sert yükselişe geçirdi

ABD'nin açıkladığı stok verisi ham petrole atak yaptırdı.

Google Haberlere Abone ol
ABD stok verisi, petrolü sert yükselişe geçirdi

Petrol fiyatları ABD stok verisiyle atak yaptı. Dün ABD tarafında açıklanan ham petrol stok verisi bu hafta yaklaşık 5 milyon varillik bir azalışa işaret ederek petrol fiyatlarında sert yükselişe neden oldu.

Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de ham petrol stoklarının 4,9 milyon varil azalış kaydetmesi ve Kuveyt'in OPEC temsilcisi Nawal Al-Fuzaia'nın 17 Nisan'da düzenlenecek petrol üreticileri toplantısında üretim dondurma kararının olası olduğunu ve İran dışında toplantıya katılacak ülkelerin prensipte anlaştığına inandığını belirtmesiyle 40 doların üzerine çıktı.

Buna karşın, bazı analistler petrol stoklarının ve talep göstergelerinin henüz güçlü bir fiyat toparlanmasına işaret etmediği uyarılarını yaptı.

Brent petrolün varil fiyatı bu sabah 26 sent artışla yeniden 40 doların üzerine çıktı ve 40.10 dolardan işlem gördü.

ABD ham petrolünün varil fiyatı da 34 sentlik artışla 38.09 dolar oldu.

OPEC Petrol Sepeti

OPEC Petrol Sepeti dün 1,22 dolar artışla 33,93 dolar/varil oldu.

OPEC Haber Ajansı OPECNA'dan yapılan açıklamaya göre, OPEC tarafından referans fiyat olarak belirlenen sepet fiyatı önceki gün de 32,71 Dolar/varil seviyesindeydi.

OPEC Petrol Sepeti, Saharan Blend (Cezayir), Girassol (Angola), Oriente (Ekvador), Iran Heavy (İran), Basra Light (Irak), Kuwait Export (Kuveyt), Es Sider (Libya), Bonny Light (Nijerya), Qatar Marine (Katar), Arab Light (Suudi Arabistan), Murban (BAE) ve Merey (Venezuela) petrol fiyatlarından hesaplanıyor.

Yorumlar