Osmaniye’de "Okul-Aile İçi İletişim ve Öfke Kontrolü" eğitimi

Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "Okul-Aile İçi İletişim ve Öfke Kontrolü" konulu eğitim gerçekleştirildi.Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından toplumda sağlıklı ailelerin çoğalmasına...

Google Haberlere Abone ol
Osmaniye’de "Okul-Aile İçi İletişim ve Öfke Kontrolü" eğitimi

Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "Okul-Aile İçi İletişim ve Öfke Kontrolü" konulu eğitim gerçekleştirildi.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından toplumda sağlıklı ailelerin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla geliştirilen Aile Eğitim Programı çerçevesinde, Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde Sosyal Hizmet Merkezi Eğitim ve Danışmanlık Birimi Personellerince Yavuz Sultan Selim Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinde "Okul-Aile İçi İletişim ve Öfke Kontrolü" konulu eğitimler yapıldı.

Öfke kontrolü hakkında değerlendirme yapan öğretmen Zeliha Toprak, “Öfkeyi kontrol etmenin amacı, insanın bu duygusunu saldırgan davranışlara dönüştürmeden, kendisine ve çevresine zarar vermeden doğru olarak ifade etme becerisini kazanabilmesidir. Peki, bu kontrolü sağlamak kolay mıdır? Yetersizlik, acizlik, kıskançlık, korku, endişe, yalnızlık, itilmişlik ve de anlaşılamamak öfkeyi ortaya çıkaran duygulardır. Öfkenin kaynağı olan bu duyguları paylaşabildiğiniz, anlayabildiğiniz ve doyurabildiğinizde aktarımı da daha olumlu olacaktır” dedi.

Okul öncesi dönemde anne-baba, çocuğun özdeşim modeli olarak önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Sosyolog Kübra Akkaş, “Çocuk, dış dünyayı anne ve babasının gözlüğü aracılığıyla görmeye çalışır. Anne babanın davranışları, çocuğun model alması sonucu taklit yoluyla çocuk tarafından benimsenir ve alışkanlık haline gelerek kişilik gelişiminde önemli bir parça olur. Bu nedenle anne baba tutumları çocuğun eğitilmesinin temellerinden biridir” şeklinde konuştu.

Eğitim programı, öğrenciler velileri ile eğitim birimi personelleri arasında karşılıklı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Yorumlar