Kalemi güçlü gençlere yeni fırsat

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl yürürlüğe konulan Ege Bölgesi Yenilikçi Beratı alan Genç Kalemler Projesi, bu yıl da Milas Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas Kaymakamlığı ve yerel gazete temsilcileri arasında imzalanan...

Google Haberlere Abone ol
Kalemi güçlü gençlere yeni fırsat

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl yürürlüğe konulan Ege Bölgesi Yenilikçi Beratı alan Genç Kalemler Projesi, bu yıl da Milas Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas Kaymakamlığı ve yerel gazete temsilcileri arasında imzalanan protokolle ilçede uygulanmaya başlayacak. Proje, kalemine güvenen, yazarlığa merakı olan tüm öğrencilere büyük bir fırsat sunuyor.

Genç Kalemler Projesi, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında da imzalanan protokolle Milas’ta da yeniden uygulanmaya başlanacak.

Kentin tarihi, kültürel ve insan hazinesini Türkiye ve dünya ile buluşturacak yüzlerce yazar yetiştirmeyi hedefleyen Genç Kalemler Projesi’nin ilçede uygulamaya konulabilmesi için Milas Kaymakamlığı makamında protokol düzenlendi. Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve yerel gazete temsilcilerin katıldığı toplantıda proje detayları konuşuldu.

Toplantıya, yerel gazete temsilcilerinden; Gazete Milas Yazı İşleri Müdürü Demet Leyne Turhan, Menteşe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Volkan Yıldız, Önder Gazetesi’ni temsilen Adem Kankaynar ve Gazete Güney Ege’yi temsilen Çağrı Purma katıldı.

Projeyi üreten ve il genelinde geçtiğimiz yıl boyunca da uygulamaya konulan Muğla Milli Eğitim Müdürlüğüne bakanlık tarafından; Ege Bölgesi Yenilikçi Beratı verildiğini kaydeden Müdür Bal, projenin önemine dikkat çekerek, ilçe genelindeki tüm okulları kapsayan proje sayesinde öğrencilerin ürettiği edebi eserlerin komisyon tarafından inceleneceğini ve uygun görülen eserlerin medyada paylaşılmasının planlandığını söyledi. Bal, komisyonun eserleri seçerken belirli kriterler dâhilinde titiz bir çalışma yürüteceklerini belirtirken, yerel gazete temsilcileri ile de konu hakkında istişare yaptı.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, imzalanan protokol hakkında şunları kaydetti: “Hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum. Geçen yıl sizlerle beraber uyguladığımız Genç Kalemler Projesi, bu sene ikincisini devam ettireceğiz. Buradaki amacımız, okullarımızda okuyan öğrencilerin hem dilimizi, Türkçemizi doğru kullanıp ifade edebilmeleri ve yeteneklerini geliştirme anlamında hem de bu konuda yetenekli olan tabir-i caizse kalemi güçlü gençlerimize bir fırsat sunmak. Onları cesaretlendirmek ve bu vesileyle belki yarının içlerinden çok önemli bir şairini, çok önemli bir yazarını veya bir gazetecisini, bir köşe yazarını bu işe küçük yaşta heveslendirerek, özendirerek, onlara imkân sağlayarak onların önünü açmak. Böyle bir düşünceyle proje hazırlandı ve yerel gazetelerin bu projeye katkısıyla uygulandı. Bu yıl da uygulanmaya devam edecek. Umut ediyorum ki geçen yıl yayınlanan eserlerden çok daha kaliteli ve güzel, güncel hem dil ve dil bilgisi anlamında hem de değinildiği konular anlamında doyurucu bir çalışma olur. Böylece, gençlerimize, çocuklarımıza bir ufuk açmak, burada pratik yapma imkânı sağlamayı buluruz. Bu düşüncelerle bir kez daha bu projede katkınız olduğu için tüm ilçedeki basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından; Gazete Milas, Menteşe Gazetesi, Gazete Güney Ege gazetelerinin temsilcileri protokolü imzalayarak, ilçedeki genç kalemlere destek olacaklarını söylediler.

Yorumlar