THY, IFRC Genel Kurulu'na ulaşım sponsoru oldu

- THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı: - "Ülkemiz adına uluslararası anlamda Kızılay ve Kızılhaç Federasyonu'nu Türkiye'de ağırlamak önemli bir onur ve değerdir" - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık: -"Buraya katılacak derneklerin birçoğu uçak biletini alabilmekten maalesef mahrum bir gelirle yaşamak durumundaydı. Burada bayrak taşıyıcımız, gururumuz, dünyanın en çok noktasına uçan, dünyanın en fazla yabancı yolcu taşıyan hava yollarından birisi olan THY, yine hamiyetperverliğini gösterdi"

Google Haberlere Abone ol
THY, IFRC Genel Kurulu'na ulaşım sponsoru oldu

İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolları (THY), 5-11 Kasım'da Antalya'da gerçekleştirilecek Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC) Genel Kurulu Yasal Toplantıları'nın ulaşım sponsoru oldu.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, şirketin Yeşilköy'deki Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen basın toplantısında, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık ile birlikte, THY'nin uluslararası organizasyon sponsorluğuna ilişkin bilgileri paylaştı.

Aycı, Türk Kızılayı'nı her zaman dünyanın dört bir yanında yardım için çalışmalar yaparken ve mazlumun derdiyle dertlenirken gördüklerini anlattı.

Bunun Türk milletinin şuurunun, özelliklerinin ve inancının en önemli göstergelerinden biri olduğunu ifade eden Aycı, "Elbette, Türk Kızılayı dünyanın her yerinde göğsümüzü kabartan işlere imza atarken Türkiye'nin milli hava yolu şirketi olarak THY'nin onun yanında bir yol arkadaşı, bir partneri olması da tabii bir sonuçtur." diye konuştu.

Aycı, Türkiye'nin, insani yardımlarda gayri safi milli hasılaya oranla ABD'den sonra en fazla destek veren ikinci ülke olduğuna işaret etti.

Türk ekonomisinin dünyada henüz ilk 10'da yer almamasına rağmen yardımlar konusunda asla geride kalmadığının altını çizen Aycı, insani değerlere sahip çıkmak açısından Türk milletinin gönlünün çok zengin olduğunu ifade etti.

Aycı, THY'nin yardıma muhtaç ülkelerle gönül köprüleri kurma vazifesinin olduğunu, bunların parasal bir değerle ölçülemeyeceğini vurguladı.

Yardımların insani geri dönüşlerinin her şeyden değerli olduğunun altını çizen Aycı, "Ülkemiz adına uluslararası anlamda Kızılay ve Kızılhaç Federasyonu'nu Türkiye'de ağırlamak önemli bir onur ve değerdir." değerlendirmesini yaptı.

Aycı, Kerem Kınık'ın önemli bir vizyon ortaya koyduğunu, Türkiye'nin insani yardım alanında son 15 yılda söz sahibi olmasında yöneticilerin çok büyük emeği bulunduğunu anlattı.

Bu vizyonla çıtanın daha da yükseğe çıkartıldığını ifade eden Aycı, "Artık dünyada bu işin yönetiminde de söz sahibi olmamız lazım. 'Avrupa başkanlığının da Türkiye'nin olması lazım' diyerek, Türkiye'yi bu noktada aday pozisyonuna getirip, aday olmalarını büyük bir onur ve takdirle karşılıyorum. İnşallah kendisini (Kerem Kınık) burada yapacak genel kurul sonrasında bu federasyonda Avrupa Başkanı olarak görürüz diyorum." diye konuştu.

Aycı, Kızılay ile müşterek çalışmalarının devam edeceğini, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) da yurt dışında yaptığı faaliyetlerin de kendisini gururlandırdığını söyledi.

İlker Aycı, THY çalışanlarının daha önce Somali'ye aşevi yapmak için seferberlik ilan ettiklerini anımsatarak, "Yine benim mesai arkadaşlarım şimdi aynı yardımı Arakan için yapıyorlar. Şimdi Arakan için şirketimiz içerisinde, kendi kazançlarından ve maaşlarından şu anda destek kampanyası yürüyor. Şu ana kadar yaklaşık 500 bin lira civarı bir miktarı topladık. Sıkıntı içinde olan kardeşlerimize yetişmek konusunda insani yardımı bir borç bilen THY çalışanlarına da bu duyarlıklarından dolayı şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

- "THY ile sürekli iyilik durağında buluşuyoruz"

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık ise THY ile sürekli iyilik durağında buluştuklarını, bugünkü iş birliği kapsamında yine büyük bir insanlık adımı atacaklarını söyledi.

Kızılay ile Kızılhaç'ın köklü iyilik hareketleri olduğunu, merkezi Cenevre'de bulunan IFRC'ye 190 ülkenin üye olduğunu belirten Kınık, "Federasyonda her 4 yılda bir seçimli genel kurulu yapılır. Bu seneki seçimli genel kurul Türkiye'de, 'Akdeniz'in İncisi' Antalya'da yapılacak. Antalya'ya dünyanın 190 ülkesinden yaklaşık bin beş yüz katılımcı iştirak edecek." dedi.

Kınık, az gelişmiş ülkelerdeki bazı dernek temsilcilerin de buraya katılacağını, temsilcilerin birçoğunun uçak bileti ve günlük ihtiyaçlarını karşılama konusunda ciddi sıkıntılar çektiğini anlattı.

Her derneğin eşit şekilde birer oyunun bulunduğuna dikkati çeken Kınık, "Buraya katılacak derneklerin birçoğu uçak biletini alabilmekten maalesef mahrum bir gelirle yaşamak durumundaydı. Burada bayrak taşıyıcımız, gururumuz, dünyanın en çok noktasına uçan, dünyanın en fazla yabancı yolcu taşıyan hava yollarından birisi olan THY, yine hamiyetperverliğini gösterdi. Sosyal sorumluluk bilinciyle bu genel kurulumuzun taşıyıcı ana sponsoru oldu. Dünyanın ihtiyacı olan hangi ülkesi varsa, hangi delegasyonu varsa onların tamamını Türkiye'ye getirme sözü verdi." diye konuştu.

THY'nin görev ve sorumluluklarının bilinciyle her gün 10 bin litre kanı laboratuvarlara ücretsiz taşıdığına, her yıl 9 milyon insanın hastanelerde şifa bulması için vesile olduğuna dikkati çeken Kınık, bu hikayelerin kamuoyu tarafından çok bilinmediğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Aycı tarafından Arakan halkına verilmek üzere toplanan 1 milyon liralık yardıma ilişkin sembolik çek Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık'a teslim edildi.

Yorumlar