Genel Müdür Bekiroğlu, Kur’an kursu öğrencileri ile buluştu

Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu, bir dizi çalışmalar için geldiği Batman’da Kur’an kursu öğrencileri ile buluştu.İnşaatı devam eden Batman Üniversitesi Camiinde bir dizi incelemelerde bulunan...

Google Haberlere Abone ol
Genel Müdür Bekiroğlu, Kur’an kursu öğrencileri ile buluştu

Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu, bir dizi çalışmalar için geldiği Batman’da Kur’an kursu öğrencileri ile buluştu.

İnşaatı devam eden Batman Üniversitesi Camiinde bir dizi incelemelerde bulunan Genel Müdür Haydar Bekiroğlu’na Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ve İl Müftüsü Turgut Erhan eşlik etti. Daha sonra İlim Erkek Yatılı Kuran Kursunda eğitim almakta olan öğrencilerle bir araya gelen Haydar Bekiroğlu, kısa bir konuşma yaptı. Bekiroğlu, “İnsanın kendisiyle en güçlü şekilde buluştuğu gençlik dönemi, zihinsel, duygusal ve bedensel yoğunluklarla birlikte manevi ve ahlaki karşılaşmaların da en sık yaşandığı bu zaman aralığında Kur’an kursunda eğitim almak, bu zaman dilimlerini en iyi şekilde değerlendirmektir. İmkanların ve seçeneklerin alabildiğine çeşitlendiği çağımızda, gençlerin sahip oldukları inanç, anlayış ve değerler çerçevesinde kendilerinin ve yaşadıkları toplumun geleceğine katkı sağlamak için eğitimli bireylerin sayılarının artması gerekmektedir" dedi.

Medreselerde eğitim alan talebelerin sadece imam olmadıklarını kendi örneği ile açıklayan Bekiroğlu, “Ben de sizin gibi gençliğimde medreselerde diz çöküp ders aldım, ders salonlarında bir yandan bir yana yürüyerek ezber yaptım. Almış olduğum o dersler şimdiki kariyerimin temel basamakları oldu. Bu konuma gelmem inanın ki medreselerde almış olduğum o eğitimin sayesindedir” diye konuştu.

Yorumlar