TOKİ'nin indirim kampanyası ilgi gördü

TOKİ Başkanı Ergün Turan, konut ve iş yeri alıcılarına %20 indirim getiren indirim kampanyasına 13 bin 905 vatandaş başvurdu. TOKİ Başkanı Turan: - "100 bin lira borcu olan bir vatandaşın 18 Mayıs'a kadar borcunu kapatması halinde, 80 bin lira ödeyeceğini belirttik. Kampanyamız oldukça ilgi gördü. 12 bin 763 vatandaşımız 772 milyon 239 liralık borçlarını kapatıp tapularını almaya hak kazandı" dedi.

Google Haberlere Abone ol
TOKİ'nin indirim kampanyası ilgi gördü

Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına %20 indirim getiren kampanyası ile ilgili bilgi verdi. Kampanyaya 13 bin 905 vatandaş başvurduğunu belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, %20 indirim kampanyasından yararlanan vatandaşların %66'sının borcunu "yastık altı" diye tabir edilen kişisel tasarrufları ile kapattığını kaydetti.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Bu durum, sektörde kriz var söylemlerine bir cevap niteliğindedir. Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen, milletimizin ülkemizin ekonomisine ve geleceğine duyduğu güvenin önemli bir kanıtıdır. Ayrıca birikimlerin konut amaçlı kullanılması da sektörümüze duyulan güven ve ilginin göstergesidir" dedi.

Vatandaşların kampanyaya gösterdiği yoğun ilgiden memnun olduklarını belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, TOKİ'den sosyal konut satın alan, çoğu alt gelir grubundan vatandaşlara %20 erken ödeme indirimi ile önemli bir fırsat sunulduğuna dikkati çekti.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, şöyle devam etti: "100 bin lira borcu olan bir vatandaşın 18 Mayıs'a kadar borcunu kapatması halinde, 80 bin lira ödeyeceğini belirttik. Kampanyamız oldukça ilgi gördü. 12 bin 763 vatandaşımız 772 milyon 239 liralık borçlarını kapatıp tapularını almaya hak kazandı."

TOKİ'nin 2018 yılı indirim kampanyasına kamu bankalarının destek verdiğini hatırlatan TOKİ Başkanı Ergün Turan, kamu bankalarının borçlarını kredi ile kapatacak vatandaşlara 0,98'den kredi imkanı sunduğunu, vatandaşların 274 milyonluk borcunu banka kredisi ile kapattığını bildirdi.

Esnek ödeme ile 45 milyonluk borç kapatıldı
Bu yılki indirim kampanyasında esnek ödeme yaptıklarına işaret eden TOKİ Başkanı Ergün Turan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"%20 indirim kampanyamızdan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlarımız da yararlandı. Borcunun tamamını kapatamayan vatandaşlarımız yaptıkları 45 milyon 63 bin liralık peşin ödemelerle %20 indirim kampanyasından faydalandı."

TOKİ Başkanı Ergün Turan, %20 indirim kampanyasında kısmi ödeme ile yararlanan vatandaşlar ile beraber toplam 13 bin 905 vatandaşın kampanyadan faydalandığını vurgulayarak, toplam 817 milyon 303 bin lira ödeme yapıldığını belirtti.

Türkiye'nin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurup, onlarca yeni konut projesini hayata geçirerek 2023'te 1 milyon 200 bin konut hedefine ulaşılacağını aktaran TOKİ Başkanı Ergün Turan, bu hedefle 2023 yılında 5-5, 5 milyon vatandaşın TOKİ'nin yaptığı konutlarda yaşayacağını kaydetti.

Yorumlar