Taksitli ev için geceden kuyruğa girdiler

TOKİ'nin 38 ilde 6 bin 893 konutu 55 bin TL’den başlayan fiyatlar ve 185 TL’den başlayan taksitlerle satışa sunduğunu duyan ve bu konutlarından birine sahip olmak isteyen vatandaşlar gece saatlerinde banka önlerinde sıraya girdi.

Google Haberlere Abone ol
Taksitli ev için geceden kuyruğa girdiler

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan'ın 38 ilde yer alan 6 bin 893 konutu kira öder gibi taksitle açık satışa sunduk” açıklamalarının ardından Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Kütahya'da merkez İnköy Mahallesi'nde 627 Konut Projesi alt gelir grubunda yer alan 39 adet 2+1 konutun başvuru önceliğine göre kurasız satılacağını duyurdu.

BANKA ÖNLERİNDE KUYRUK

Bunun üzerine Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir banka şubesinin önüne gelen yaklaşık 40 kişi cama astıkları listeye isimlerini yazdırarak, öncelik sahibi olmak için sabah bankanın açılmasını beklemeye başladı.

EŞİNİN BİLEZİĞİ İLE GELDİ

Banka önünde sırada bekleyen İsa Sarıyıldız, öncelik sağlamak için gece saatlerinden itibaren beklemeye başladığını söyledi. Sarıyıldız, "Asgari ücretle çalışan insanlarız, böyle giderse ev sahibi olabilmem zor görünüyor. TOKİ'nin şartları bize uygun geldi. Peşinat için de kredi çektim, eşten dosttan borç aldım, eşimin bileziğini aldım. İnşallah ev sahibi oluruz. Sabah inşallah herkes buradan mutlu bir şekilde ayrılır." dedi.

BAŞVURULAR 29 HAZİRAN'A KADAR

TOKİ tarafından 38 ilde açık satışa sunulan 6 bin 893 konut, 55 bin liradan başlayan fiyatlar ve aylık 185 liradan başlayan taksitlerle sahiplerini bekliyor. Başvurular 29 Haziran’a kadar ilgili bankalara yapılabilecek.

Konut satış fiyatları, taksitler ve 2018 TOKİ başvuru şartları TOKİ’nin web sayfasında yer alıyor.

Yorumlar