Konutta 20 yıl taksitle satışlar başladı

Vatandaşın konut satışlarında beklediği 20 yıl vade uygulaması markalı konutlarda başladı

Google Haberlere Abone ol
Konutta 20 yıl taksitle satışlar başladı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Konut satışlarında 20 yıl vadeli satışlar başladı. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için 240 ay (20 yıl) vade yüzde 0,75 ila 0,85 arasındaki faiz oranlarıyla tarihi kampanya düzenleniyor.  20 yıl taksitle ev satışı ilk olarak Emlak Konut GYO, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğinin (GYODER) iş birliğiyle başladı. Kampanya 1 Şubat-30 Mart tarihleri arasında geçerli olacak.

Kredihaber.net'te yer alan habere göre, kampanyanın şu ana kadar belirlenen ayrıntıları Divan Otel’de düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle paylaşıldı. Toplantıda konuşan GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Avni Çelik, 2016 yılını 2015’e göre satış artışı ile kapattıklarını söyledi. 2017 yılında geçen yılki satışları egale edip, geçerek bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Konut fiyatlarının 2017’de bir miktar artacağını dile getiren Çelik, girdi maliyetlerinin dövizin de etkisiyle yükseldiğini, enflasyonda ve genel faizlerde artış beklediklerini aktardı. Başkan Avni Çelik, Türkiye’nin geçtiğimiz sene yaşadığı ve bu sene yaşaması muhtemel olumsuzluklardan bahsederek, “Buradan yola çıkarak KONUTDER, GYODER ve Emlak Konut GYO ile konut alıcısının konut edinmesini kolaylaştırmak için birtakım çalışmalar yaptık. 1 Şubat’tan itibaren üzere Cumhuriyet tarihinde olmadığı kadar kolaylaştırıcı tedbirler alarak kampanyamızı başlatacağız.” dedi.

Gelişmiş ülkelerde konut alımını kolaylaştıran sistemin Türkiye’de de uygulamaya konulacağını söyleyen Çelik, vadelerin 240 aya kadar artacağını dile getirdi.

Yorumlar