İnternet Vergi Dairesi Girişi: e-Beyanname - GİB Vergi Borcu Sorgulama

elir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi Genel Girişi ile Borç Sorgulama ve Ödeme, 7020 Borcu 6736 Borcu Gelir bilgilerine de ulaşabilirsiniz.

Google Haberlere Abone ol
İnternet Vergi Dairesi Girişi: GİB Borç Sorgulama

İnternet Vergi Dairesi Girişi: e-Beyanname, Bilgi Girişi, Dilekçeler, Sorgulamalar, KDV İade Talebi Listelerini Gönderme, Gelir-Kurumlar Vergisi İade Talebi Girişi işlemlerini yapabilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi Genel Girişi ile Borç Sorgulama ve Ödeme, 7020 Borcu 6736 Borcu Gelir bilgilerine de ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden vergisini ödemek isteyenler için bu uygulama son derece kolaylık sağlıyor.

İnternet Vergi Dairesi Girişi; İnternet Vergi Dairesi üzerinden işlem yapmak vatandaşlara hem zaman hem enerji kazandırıyor. GİB İnternet Vergi Dairesi hizmeti ile GİB Vergi Borcu Sorgulama, gib borç ödeme işlemleri yapılabilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden internet vergi dairesi işlemler kısmından kimlik numarası ile ödeme işlemleri, borç sorgulama ve ödeme işlemlerini vergi dairesine gitmeden yapabilirsiniz. www.gib.gov.tr vergi borcu sorgulama işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. internet vergi dairesi ödeme işlemlerine girerek borç sorgulama ve ödeme yapmak işin haberimizi detaylıca inceleyebilirsiniz. Ayrıca www.gib.gov.tr sitesine girerek GİB Vergi Borcu Sorgulama Hizmeti'ni Kullanarak Öğrenebilirsiniz

İnternet Vergi Dairesi haberleri ve güncel son dakika gelişmeleri için haberimizi okuyabilirsiniz! İnternet Vergi Dairesi ile ilgili tüm detaylar; Özel ve tüzel kişiler, Vergi Dairesine giderek başvurmak zorunda kalmadan bilgisayar başından da birçok işlemi yapabilirler. İnternet Vergi İdaresi'ni inceledik.

İnternet Vergi Dairesi Nedir?

İnternet vergi idaresi, vergi borçlarınızı internet üzerinden sorgulamak, vergi borçlarınızı ödemek ve vergi işlemlerinizi takip etmek için kullanabileceğiniz bir platformdur.

VERGİ BORCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

İnternet Vergi Dairesi kullanıcı kodu ve şifresi nasıl alınır?

Eğer tüzel kişiyseniz ve İnternet Vergi Dairesi hesabınız yoksa İnternet Vergi Dairesi sitesinin formlar kısmından ulaşabileceğiniz İnternet Hizmetleri Kullanım Başvuru Formu (Tüzel Kişiler)’nu doldurup bu formun alt kısmında yer alan Beyan Metnini imzaladıktan sonra kurum yetkilisinin veya yetkilinin zarf teslim yazısı ile yetkilendirdiği bir kişinin belgelerle birlikte bağlı bulunan Vergi Dairesine giderek fiilen başvuru yapması gerekmektedir.

Eğer bir tüzel kişi iseniz ve İnternet Vergi Dairesi için bir hesabınız yoksa, Vergi Dairesi sitesine erişebileceğiniz İnternet Hizmetleri Kullanım Başvuru Formu (Tüzel Kişiler) doldurun ve alt kısımdaki Beyan Metnini imzaladıktan sonra imzalayın. Ve bu formla birlikte kurum yetkilisinin veya yetkilinin zarf teslim yazısı ile yetkilendirdiği bir kişinin belgelerle birlikte bağlı bulunan Vergi Dairesine giderek fiilen başvuru yapması erekir.

Uygulamaya göre, vergi dairesi, internet hizmetleri başvurusunda vergi mükellefinin bilgilerinin doğruluğunu teyit etmekte ve müracaat sahibinin kimliği ve şifresini mühürlü bir zarf içerisinde vermektedir.

İnternet Vergi Dairesine nasıl girilir ve hangi işlemler yapılır?

1- İnternet Vergi Dairesine girme yöntemlerinden biri olan kullanıcı kodu ve şifre ile giriş sizlere en geniş işlem yapma hakkını tanır. Bir kullanıcı kodu ve şifre ile giriş yaptığında, aşağıdakileri yapabilir:

  1. e-Beyanname

  2. Bilgi Girişi

  3. Dilekçeler

  4. Sorgulamalar

  5. KDV İade Talebi Listelerini Gönderme

  6. Gelir-Kurumlar Vergisi İade Talebi Girişi (GEKSİS) Kılavuzu

2- İnternet Vergi Dairesine giriş yapılmasının bir başka yolu da T.C kimlik numaranızı, doğum tarihinizi, anne kızlık soyadınızı ve yakın akrabalarınızdan birinin kimlik bilgilerini girerek giriş yapabilirsiniz.

İnternet Vergi Dairesine Erişim

Bu giriş yönteminde yapabileceğiniz işlemler şunlardır:

  1. Borç Ödeme İşlemleri

  2. Motorlu Taşıtlar

  3. Borç Sorgulama

  4. Kira Beyannamesi

  5. İhbar İşlemleri

3- İnternet vergi Dairesine e-devlet yoluyla da girebilirsiniz. E-devlete giriş yaptıktan sonra, İnternet vergi hizmetinin İnternet arama bölümüne yazarak hizmetlere erişebilir veya İnternet Vergi İdaresine giriş yaptıktan sonra e-devlet üzerinden oturum açma düğmesini tıklayabilirsiniz. E-devlette, İnternet Vergi Dairesi'nde aşağıdaki görevleri gerçekleştirebilirsiniz:

Borç Ödeme İşlemleri

  1. Motorlu Taşıtlar

  2. Borç Sorgulama

  3. Kira Beyannamesi

  4. İhbar İşlemleri

4 - Yukarıdaki metotlar dışında herhangi bir şifre girmeden de işlem yapabilirsiniz. Bilgi almak, vergi hesaplamak veya vergileri ödemek için yapacağınız işleme göre, taşıtın plaka ve kayıt tarihi, tecil dosyanın numarası, tahakkuk fiş numarası gibi bilgileri girerek talep ve ödeme yapabilirsiniz.

İnternet Vergi Dairesinde hangi bilgiler sorgulanabilir?

  1. Vergi Dairesindeki kişiye ait kimlik bilgilerini

  2. Tahakkuk, tahsilat, vadesi gelen ve gelmeyen borç bilgilerini

  3. İkmalen veya re’sen tarh edilen vergilere ait bilgileri

  4. Yurt dışı çıkış yasağı bilgileri

  5. Gümrük çıkış beyannameleri tescil numarası, gümrük idaresi, kapanma tarihi bilgilerini

  6. İşlenemeyen ödeme veya kayıtları

  7. Ödeme planlarını ve taksit ödemelerini

Peki İnternet Vergi Dairesi Nedir? derseniz İnternet Vergi Dairesi Nedir? yazımızı okuyabilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı Hizmetleri şunlar;

  1. e-Beyanname: E-Beyanname Hizmetlerinden vergi dairenizden VUK 340 nolu Tebliğ kapsamında şifre alarak faydalanabilirsiniz.

  2. İnternet Vergi Dairesi: İnternet Vergi Dairesi Hizmetlerinden vergi dairenizden VUK 340 nolu Tebliğ kapsamında şifre alarak faydalanabilirsiniz.

  3. Motorlu Taşıtlar: Bu Hizmetlerle Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Ödeme, Kasko Değerleri ,Ödeme Bilgisi Sorgulama ve Motorlu Taşıtın Vergisini Hesaplayabilirsiniz.

  4.  Hazır Beyan Sistemi: Vergi Dairesine Gitmeden Yıllık Gelir Vergisi (GMSİ-Kira, Ücret, Menkul sermaye İradı, Diğer Kazanç ve İratlar) Beyannamenizi Verebilirsiniz.

  5. Borç Bilgilendirme Servisi: Vergi dairesine gitmeden vadesi gelmiş ve gelmemiş borçlarınızı bu ekrandan sorgulayabilirsiniz

  6. 6552 Bilgilendirme ve Ödeme: 6552 Sayılı Kanun Kapsamında Bilgilendirme ve Ödeme İşlemleri.

  7. 6111 Ödeme: BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI ile ilgili yapılacak ödemelerin nasıl yapılacağı belirtilmektedir.

  8. Cep Telefonu Harcı Ödeme: Yolcu Beraberinde Getirilen Telefon Kullanım İzin Harcının Ödenmesi

  9. Sorgulamalar: Mükelleflere ait Borç,Vergi Levhası,Vergi kimlik Numarası vb. bilgileri sorgulama amacı ile kullanılacaktır.

  10. İhbar Bildirimi: İhbar girişi, ihbara ait belge gönderimi ve ihbar sonucu sorgulama işlemleri yapılabilir.

Yorumlar

Hüseyin TEMBELO Hazırlamış olduğunuz yeni site bol gibi.