Çaydaçıra Spor Kulübü Derneği Kuruldu

Elâzığ’da mahalle sakinleri tarafından oluşturulan Çaydaçıra Spor Kulübü kurumsallaşma için yeni bir adım atarak Çaydaçıra Spor Kulübü Derneği'ni kurdu.

Google Haberlere Abone ol
Çaydaçıra Spor Kulübü Derneği Kuruldu

Çaydaçıra mahallesinde yapılan açılış törenine Belediye Başkan Vekili İrfan Ergüven, Şenova eski Belediye Başkanı Mehmet Hayati Köprücüoğulları, Aksan İş Adamları Derneği Başkanı, AK Parti milletvekili aday adayı Arif Erol, Elektrikçiler ve Elektronikçiler Derneği Başkanları Murat Canpolat, Ferhat yıldız, Harput Kredi Kooperatifler Başkanı Turan Kurnaz, Diyarbakır Çevre Şehircilik TOKİ Emlak Yönetim Müdürü Zülfü Er, Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Gülbasan, Çayda Çıra Mahallesi muhtarı Hıdır Türkmen, Çayda Çıra Spor Kulübü Dernek Başkanları Murat Sacı, Şehabettin Ölmez, Cahit Ateş ve kulüp takımı kadrosu ve mahalle sakinleri katıldı.

Açılışta konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Ergüven: Bugün burada toplanmamızın amacı Çayda Çıra Mahallesindeki vatandaşlarımızın kurduğu bir spor kulübü ile ilgili biz belediye olarak ne yardımda bulunabiliriz, ne yapabiliriz, eksiklikler nelerdir onun için buradayız. Bu konuda Başkanımız Mücahit Yanılmaz’ın zaten her spor tesislerinde her açılışında söz verdiği gibi gençlerimizi spora yöneltmek, sokaklardan kurtarmaktır. Bu felsefe çerçevesinde her türlü yardım da bulunacağız. Biz bugün Çaydaçıra muhtarlığının önünde vatandaşlarımızla birlikteyiz ve vatandaşlarımızın talep ettiği yeşil alanları, parkları ve spor tesislerini inşallah 2018 yılı içerisinde yapacağız. 2018 yatırım programımızda çayda çıra mahallesinde 9 tane park bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi çok büyük olacak diğerleri ise bir tarafta çocuklar oynarken diğer tarafta anne ve babalar spor yapma imkânı bulacaklar, fitness grubu yerleştirip her tarafını yeşillendireceğiz. Geçen yıl biz buraya girdiğimizde hiç bir yolumuz asfalt değildi hepsi TOKİ’lerin yaptığı parke kaplamaydı. Bizim bir caddemiz hariç hepsinin asfaltını geçen yıl bitirdik parkımızı da bu yıl bitireceğiz asfalt açısından sıkıntımız kalmayacaktır.

ÇAYDA ÇIRA MAHALLEMİZ HAK ETTİĞİ DEĞERİNİN EN İYİSİNİ BULACAKTIR

Bu bölgemizde tek sıkıntımız yeşil alandır, çünkü her taraf inşaata halindeydi inşaat süreci bitti bu yılda burayı yeşillendireceğiz. 6 tane büyük park 3 tane de aşağı tarafta yapacağım hem fitness grubu olarak hem de çocukların oyun alanı olarak eksiklikleri bir daha gözden geçireceğiz. Çaydaçıra mahallemiz hak ettiği değerin en iyisini bulacaktır. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.

Ergüven’in ardından söz alan Çaydaçıra Spor Kulübü Derneği Başkanı Murat Sacı: Spor kulübü başkanı olarak bu kulübün kurulmasında önce şahsım, Şehabettin Ölmez sonra Cahit Ateş, Zülfü Er, Murat Canpolat, Yüksel Akbulut ve Haktan Arpa’ya teşekkürlerimi borç bilirim. Bu kulübü kurmaktaki amacımız gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amaçlı ve mahallenizin tanıtımında büyük rol oynayacağına inanıyorum.

Bu kulübe en büyük desteği ve emeği veren Sayın Harput Kooperatif Başkanımız Turan Kurnaza şahsım ve takımım adına candan teşekkür ederim. Her daim yanımızda olan çayda çıra mahalle sakinlerine teşekkür ederim. Biz bu kulübü kurarak hedefimizin büyük olacağına ve gençlerimizin daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Saygılarımla” ifadelerini kullandı.

Sacı konuşmasının ardından sahanın ışıklandırmamasının olmaması, soyunma odalarının olmaması, ASKF desteğinin sağlanmaması, kulüp binasının muhtarlık binası olması yönünde belediye başkanından taleplerde bulunarak konuşmasını noktaladı.

Yorumlar