FETÖ'nün el konulan okulunun ismi değişti

Elazığ'da el konulan Özel Yavuz Selim Lisesi'nin adı "Şehit Eyüp Oğuz Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi" olarak değişti

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün el konulan okulunun ismi değişti
 Elazığ'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında el konulan okulun ismi değiştirildi

Elazığ'da Harput Mahallesi'nde bulunan ve 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile el konulan Özel Yavuz Selim Lisesi'nin adı "Şehit Eyüp Oğuz Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi" yapıldı.

Beraberindeki heyetle okulda inceleme yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığına devredilen okulun bir hafta içerisinde hazır olacağını söyledi.

Okula, 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara'da Özel Harekat Merkezi'ne düzenlenen saldırıda şehit olan Elazığlı Komiser Eyüp Oğuz'un isminin verildiğini aktaran Bağlıtaş, "Milletin okulları millete açıldı. Bu okullar milletin parasıyla yapılmıştır. Biz milletin bu okullarını millete açtık." dedi.

Okulun bin 200 öğrenci kapasitesine sahip olduğuna işaret eden Bağlıtaş, şunları kaydetti:
"Bugün bir seferberlik başlattık okulumuzda. Okulumuzun 36 dersliği mevcut. Ayrıca, 80 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci pansiyonu bulunuyor. Tam randımanlı bir şekilde eğitim öğretim faaliyetini burada sürdüreceğimizi bütün Elazığ halkına duyuruyoruz. Bu bakımdan Elazığ halkının desteğini yanımızda görmek istiyoruz."

Yorumlar