Elazığ'da bombalı saldırı: 3 şehit, 170 yaralı FOTO VIDEO

Elazığ'da Emniyet Müdürlüğü binasının önünde bombalı araçla saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre 3 polis şehit olurken, 14'ü ağır olmak üzere 170 kişi de yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Elazığ'da bombalı saldırı: 3 şehit, 170 yaralı FOTO VIDEO
Elazığ'da Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Emniyet Müdürlüğü binasının önünde bombalı araçla saldırı düzenlendi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, patlamada ilk belirlemelere göre 3 polis memuru şehit oldu. 14'ü ağır olmak üzere 170 kişi de yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastanelere naklediliyor.

Emniyet binasının hemen önünde gerçekleşen patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. Olay yerine ambulanslarla birlikte çok sayıda itfaiye aracı da sevk edildi. 

Şiddetli patlama Elazığ'ın her yerinden duyuldu. Patlamadan sonra gökyüzüne kara dumanlar yükseldi. Dumanlar şehrin her yerinden görünüyor. 

Bombalı saldırıya hedef olan Eminyet Müdürlüğü binasının önündeki birçok duvar yıkıldı. Binanın önünde büyük bir çukur oluştuğu görüldü. Binanın önündeki resmi ve sivil plakalı araçlar da büyük hasar gördü. Patlamanın şiddetiyle bazı araçlar yandı. Bazı araçların sadece çelik iskeleti kalmış durumda. Binaya çok uzakta bulunan araçlarda da hasar oluştu. 

VALİDEN İLK AÇIKLAMA 

Vali Muat Zorluoğlu, saat 09.14 itibarıyla İl Emniyet Müdürlüğü'ne dışarıdan bahçe duvarının hemen dışından orta büyüklükte bir transit ile bombalı saldırıda bulunulduğunu söyledi. Zorluoğlu, şöyle devam etti: "Gerçekleşen bu hain saldırı neticesinde hastanelerimize gerek emniyet mensubu gerekse vatandaş olmak üzere toplam 146 yaralı ulaştı. En son bana verilen bilgiye göre maalesef 3 şehidimiz var. Yaralıların 14'ünün durumunun ağır olduğu bilgisi verildi. Diğer yaralıların ise daha hafif yaralandığı ve durumlarının ciddi olmadığı şeklinde"

Olay yerinden ilk görüntü: 

Yorumlar