Bosna Hersek’te Ahi Evran Camii temeli atıldı

Kırşehir Belediyesi tarafından Bosna Haersek’in Olovo şehrinde Ahi Evran Veli Camii temel atma töreni yapıldı.Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Bosna’nın her Türk evladına emanet olduğunu söyledi.Kırşehir...

Google Haberlere Abone ol
Bosna Hersek’te Ahi Evran Camii temeli atıldı

Kırşehir Belediyesi tarafından Bosna Haersek’in Olovo şehrinde Ahi Evran Veli Camii temel atma töreni yapıldı.

Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Bosna’nın her Türk evladına emanet olduğunu söyledi.

Kırşehir Belediyesi ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) aracılığıyla Bosna Hersek’in Olovo şehrinde yaptıracağı Ahi Evran-ı Veli Kırşehir Camisi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Kırşehir Belediyesinin Olovo şehri ile 2013 yılında ‘kardeş belediye’ olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “İnşaatın bitim süresi 2 yıl olarak planlandı fakat bu süreyi bir yıla düşürmek istiyoruz.

Bosna Hersek’in İlk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç, ölmeden önce Bosna Hersek’i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a emanet etti.

Cumhurbaşkanımıza emanet edilen Bosna, her Türk evladına bir emanettir. Her zaman yanınızda olacağımızın altını çizmek isterim. Bu eser sayesinde kardeşliğimiz daha da pekişecek, birlikte faaliyetlerimiz daha da artacak" dedi.

Programda konuşan TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Dr. Hüseyin Kayapınar da vakıf olarak dünyanın her tarafında camiler, okullar, üniversiteler yaptırdıklarını, ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunduklarını belirtti.

“Temeli atılan Ahi Evran Camii gelecek nesillere miras kalacak”

Bosna Hersek’in Olovo şehri Belediye Başkanı Dzemal Memagic de temeli atılan caminin gelecek nesillere miras kalacağını ve Olovo-Kırşehir iş birliğinin anıtı olacağını vurguladı.

Türk halkına ve Kırşehirlilere destekleri için teşekkür eden Memagic, "Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Bosna Hersek’in de diğer bölge ülkeleri ile aynı imkanlara sahip olması için verdiği destek için teşekkür ediyorum" diye konuştu

Dualarla temeli atılan Ahi Evran Camiinin hayata geçirilmesi sürecinde emeklerini esirgemeyenlere teşekkürlerini aktaran Saraybosna Müftüsü Enes Ljevakovic ise Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin, saygı duyulan bir devlet, güçlü bir ülke haline geldiğini dile getirerek, "15 Temmuz gecesi Türk halkı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için nasıl dua ettiysek, bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yardım etmesi için dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından inşaat alanına geçilerek, dualar eşliğinde Ahi Evran-ı Veli Kırşehir Camisi’nin temeli atıldı.

Toplam bin 520 metrekare alan üzerine yapılması planlanan cami ve külliye, Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyacak.

Külliyenin ana işlevini oluşturacak ve aynı anda 400 kişinin ibadet edebileceği kapasiteye sahip cami, tek kubbeli ve klasik form üzerine yapılacak.

Külliye içinde caminin yanına inşa edilecek iki katlı binada ise idari ofis, misafirhane ve nikah salonu bulunacak. Tek minareli olarak tasarlanan caminin avlusunda ise yöresel taşlarla tasarlanmış bir şadırvan ve havuz yer alacak.

Yorumlar