Bugün 24 Mayıs 2012 Perşembe
  • İstanbul18 °C
  • Ankara15 °C
  • İzmir16 °C
  • Erzurum8 °C
  • Konya15 °C
  • IMKB
    55.734
    %-2.36
  • Altın
    615,82
    %-1.16
  • Dolar
    1,8555
    %1.70
  • Euro
    2,3350
    %0.24
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
El-Cezirenin Suriye Yalanları
14 Şubat 2012 Salı 11:37

El-Cezire'nin Suriye Yalanları

Türk medyasının da büyük ölçüde Suriye haberlerini aldığı El-Cezire televizyonunun, Suriye konusunda sürekli yalan haberler ürettiği ortaya çıktı.

VELFECR ÖZEL ALİ AMMAR

Suriye’nin Humus kentinde, mevlüd gecesinde yüzlerce müslümanın camilerde bombalanarak şehid edildiği haberini ortaya atan El Cezire televizyonu, şimdiye kadar bunun gibi çok sayıda gerçek dışı haber yaparak, İslami camiayı ve dünya kamuoyunu yanıltmanın örneklerini sergiledi.

Kuşkusuz ki El Cezire, El Arabia ve benzeri televizyon kanalları üzerlerine yüklenen misyonu yerine getirmeye çalışıyorlar. Fakat sorumluluk mevkiinde olan Müslümanlar, bu medya operasyonunun, emperyalizmin sürdürdüğü psikolojik savaşın bir parçası olduğu gerçeğini görmeli ve bu senaryonun bir parçası olmaktan kaçınmalıdır.

Yukarıda yayınladığımız videoda, bu iki televizyon kanalının yaptığı dez-enformasyonlardan bazı örnekleri sunuyoruz:

1- El Arabia televizyonu, Vali Semir Şeyh’in öldürüldüğünün haberini veriyor:
Öldürüldüğü iddia edilen Vali Semir şeyh ise televizyon ekranlarında yaşadığını şöyle açıklıyor:

“Yaşıyorum, hayattayım, halkım ise benim ailemdir”

2- El Arabia televizyonu Suriye’nin güneyinde Dara kentinde 12 yaşındaki bir çocuğun vurularak öldürüldüğü haberini veriyor.

Öldürüldüğü iddia edilen Musa Khadir Salam el Wadi adlı çocuğun amcası Gazi Melhim  ise televizyon ekranlarında bu haberi şöyle yalanlıyor:

“Çocuk, Musa Khadir Salam el Wadi hayatta. Elhamdilillah iyidir ve selamettedir.”

3- El Cezire televizyonu “görgü tanıkları”na dayandırdığı bir haberinde Ahmet el Marbini adlı Suriyeli bir gencin şehit edildiği haberini veriyor.

Ahmet al Marbini ise televizyon ekranlarında kimlik kartını da göstererek ortaya atılan haberi şöyle yalanlıyor:

“Ben Hama’da ikamet eden Ahmet el Marbini’yim. El Cezire’de benim öldürüldüğüm haberini görünce çok şaşırdım. Arkadaşlarım bu haberin doğru olup olmadığını test etmek için beni aradılar. İşte benim kimlik kartım, ben ölmedim, hayattayım.”

4- El Arabia televizyonu, Banyas kentinde Ahmet Yasin Taha adlı bir gencin kaçırılarak öldürüldüğü ve cesetinin ise parçalanmış halde bulunduğu haberini veriyor.

Bu haber üzerine Ahmet Yasin Taha adlı genç televizyon ekranlarında kimlik kartını göstererek, kendisinin Ahmet Yasin Taha olduğunu belirterek şunları söylüyor:

“Benim askerler veya hükümetten birileri tarafından kaçırıldığım yalanını ortaya attılar. Halbuki beni kaçıranlar terörist gruplardı.”

5- El Arabia televizyonu başkent Şam meydanında Hale Muncid adlı genç bir kızın cenaze töreninde binlerce kişinin katıldığı haberi veriliyor. Aynı haberi El Cezire televizyonu da Hale Müncid adlı genç kızın cenazesine dair görüntüler aldıkların haberini vererek bazı görüntüleri yayınlıyor. Hale Müncid adlı genç kız ise televizyon ekranında yaşanan hadiseleri şöyle anlatıyor:

“Ekmek almak için dışarı çıktığımda onları protesto yaparken gördüm. Onları taş atarken ördüm, bunun üzerine bir arabanın arkasına gizlendim.” 

 Yine aynı haberle ilgili olarak, Müncid’in annesi televizyon ekranlarında“gördüğünüz gibi elhümdulillah o hayatta” diyor.

6- El Cezire televizyonu Cisrel Şuğur’a dönmekte olan Abdul Celil Halil ailesinin öldürüldüğü haberini veriyor. Ancak, öldürüldüğü ileri sürülen Abdul Celil televizyon ekranlarında bu iddiayı yalanlayarak şöyle diyor:

“Ben Cisr el Şuğur’dan Abdul Celil. El Cezire televizyonunda benim askerler tarafından vurularak şehid edildiğim ileri sürüldü. Gördüğünüz gibi eşim, çocuklarım burada ve biz hayattayız.”

7- El Cezire televizyonu Cura Cablavi adlı bir kızın öldürülerek Lazkiye’de gömüldüğü haberini veriyor. Ancak Lazkiye’nin Bastam al Samke bölgesinden olan baba  Yasir el Cablavi, televzilon ekranlarında kimliğini gösterdikten sonra şu açıklamayı yapıyor:

“Kızım öldürüldükten yaklaşık 30 dakika sonra bir dama bana gelerek, kızımı gömeceklerini söylediler. Kabul ettim. İki gün sonra kızımın resmini el Cezire’de gördüm. Kızımın ceseti yerdeydi, halbuki önceden gömülmüş olmalıydı. Askerlerin orada olduğu ve kızımı öldürdükleri söylendiğinde şaşırmıştım. Hiç biri doğru değildi.”

8- El Cezire televizyonu bir başka haberinde, Humus kentinin Bayada bölgesinde bir annenin askerler tarafından öldürülen çocuğunun üstünde ağladığı belirtiliyor. Halbuki çocuğun annesi televizyon ekranında ağlayarak şunu söylüyor:

“Eğer askerler orada olsaydı, çocuğum ölmeyecekti. Onlar askerleri etraftan çıkarmışlardı. Askerler oradan çıktıktan sonra silahlı teröristler ertesi günü insanları öldürmeye başladılar.”

9- El Arabia televizyonu, Suriye askerleri ve şebbiha  çetelerinin Humus’un Wa’ar bölgesinde iki arabadan bir ailenin tamamını öldürdükleri haberini veriyor. Ancak öldürüldükleri söylenen ailenin hanımı televizyon ekranlarında şu açıklamayı yapıyor:

“Kapımız tamamen yıkıldığını gördük, RPG roketleri evimizi vurmuştu. Eşim ve ben ne olduğunu anlamak için dışarı çıktık. Dışarıda silahlı bir grubun olduğunu gördük. 15 kişi kadarlardı. Daha önce görmediğimiz silahlarıyla evlere doğru ateş ediyorlardı. Önce en büyük oğlumu omzundan vurdular. Oğlum bizi korumak için kapıyı kapadı ve bize kaçmamızı söyledi."

10- El Cezire televizyonu, General Süleyman el Avaci’nin göstericilere ateş ettirmediği için öldürüldüğü haberini veriyor. Süleyman al Aveci ise bu haberi yalanlayarak televizyon ekranlarında şunları söylüyor:

“Ben Süleyman el Avaci, televizlon kanallarında öldürüldüğüme dair haberleri kesinlikle yalanlıyorum. Ben Humus’un Kuseyr bölgesinde görevimin başındayım. Ortaya atılan bu haberler tamamen gerçek dışı.”

Bu haberciliğin ne anlama geldiğini özgür vicdanların takdirine bırakıyoruz. (Velfecr.com)

YORUMLAR
yapma yaw sende
ebumus'ab
SonHaberler.com tarafsız bir sitedir. Ancak küfür, hakaret, aşağılama, kişisel hakları ihlal, kin ve nefreti körükleyici özelliklere sahip cümleler veya imalar aynı şekilde inançlara, kitle ve gruplara saldırı içeren yorumlar sitemizde yayınlanmamaktadır.
14 Şubat 2012 Salı 23:49
EDİTÖRÜN SEÇTİĞİ HABERLER
  • FLAŞ Memurlarla polis çatıştı
  • Şamil Tayyar'dan şok iddialar
  • Tunceli'de 3 PKK'lı öldürüldü
  • Can Bonomo'ya büyük şok!
  • Yeni Askerlik Kanunu Neler Getiriyor?
ANKET
Haber Sitemizin Yeni Tasarımını Beğendiniz mi?
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Son Haberler | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 658 88 11 / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA