Arslan; "Organ bağışı hayat kurtarır"

Organ Bağışı Haftası, Milas’ta düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlanmaya başlandı. Hafta boyunca, çeşitli kurumlarda organ bağışı konulu söyleşi ve konferans etkinlikleri düzenlenecek.Ülkemizde de dünyada da birçok kişi hasta, sağlığına...

Google Haberlere Abone ol
Arslan; "Organ bağışı hayat kurtarır"

Organ Bağışı Haftası, Milas’ta düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlanmaya başlandı. Hafta boyunca, çeşitli kurumlarda organ bağışı konulu söyleşi ve konferans etkinlikleri düzenlenecek.

Ülkemizde de dünyada da birçok kişi hasta, sağlığına kavuşabilmek için umutla organ bağışı bekliyor. Bu anlamda toplumda bilinç oluşturulması adına her yıl dünyada 3-9 Kasım tarihleri arası ‘Organ Bağışı Haftası’ olarak kutlanıyor. 3-9 Kasım tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle Milas’ta da kutlanmaya başlanılan Organ Bağışı Haftası kapsamında, Atapark’ta stant açıldı. Yetkililer, stantta görev alarak vatandaşları organ bağışı konusunda bilgilendirdi ve gönüllülerden bağış aldı.

Organ Bağışı Bilgilendirme Standı’nı ziyaret eden Milas Kaymakamı Eren Arslan, Kaymakam Adayı Erinç Demir, stant görevlilerinden bilgi aldı. Organ bağışı bekleyen hastalara acil şifalar dileyen Kaymakam Arslan, “Organ bağışıyla, organ bağışına ihtiyaç duyan kişileri hayata bağlayabilir, onlara yepyeni umutlar verebilirsiniz.” diyerek, herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Milas İlçe Sağlık Müdürü Doktor Ergün Kırova, 75.Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukcuoğlu ve Organ Doku Bağış Sorumlusu Dağıstan Daniş koordinasyonunda, 112 acil yardım çalışanları ve Milas Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarının katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde; merkezi bilgilendirme panolarında organ doku nakli ile ilgili afişler asılacak ve organ bağışı konulu söyleşi-konferans etkinlikleri düzenlenecek.

Ayrıca; 7 Kasım saat 10.00’da Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi’nde organ bağışın önemi konulu sempozyum, 21 Kasım tarihinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu’nda öğrenci ve çalışanların katılımıyla konferans, Hava Meydan Komutanlığı personel ve erlerine de konferans düzenlenecek. Söyleşi ve konferans etkinliklerinde ise .Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukcuoğlu ve Organ Doku Bağış Sorumlusu Dağıstan Daniş tarafından gerçekleştirilecek.

Yorumlar