Zubizu, Turkcell ve Shell'den iş birliği

- Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu: - "Geçen çeyrek açıklamalarımıza bakarsanız; data gelirlerimiz yüzde 95, djital hizmet gelirlerimiz yüzde 54 arttı" - "Toplam gelirlerimizin de artık yüzde 60'ı data ve hizmetten geliyor, bu çok önemli bir değişim. Sadece Türkiye için değil dünya için önemli bir örnek haline geliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Zubizu, Turkcell ve Shell'den iş birliği

İSTANBUL (AA) - Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "Geçen çeyrek açıklamalarımıza bakarsanız, data gelirlerimiz yüzde 95, djital hizmet gelirlerimiz yüzde 54 arttı. Toplam gelirlerimizin de artık yüzde 60'ı data ve hizmetten geliyor, bu çok önemli bir değişim." dedi.

Zubizu, Turkcell ve Shell arasındaki iş birliğinin detayları Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Shell & Turcas CEO'su Felix Faber ve Doğuş Müşteri Sistemleri Yönetim Kurulu Üyesi İzi Adato ev sahipliğinde düzenlenen toplantıyla paylaşıldı.

Verilen bilgiye göre, iş birliği kapsamında plaka numaralarını ve kredi kartlarını Zubizu uygulamasına kaydeden Zubizu kullanıcıları, artık Shell'den yakıt alırken araçlarından inmeden ödeme yapabilecek. Turkcell'in mobil ödeme altyapı platformu Paycell iş birliği ile hayata geçen bu özellikten bağımsız olarak tüm Zubizu kullanıcıları yararlanabilecek.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu açılıştaki konuşmasında, tüm dünyada önemli bir dönüşümün liderliğini yapmaya çalıştıklarını belirterek, bu dönüşümü de "Teknoloji odaklı şebeke operatörü olmaktan, hizmet odaklı deneyim sağlayıcı olmak." şeklinde açıkladı.

Datanın hızla tüketiminin arttığına işaret eden Terzioğlu, şunları kaydetti:

"Geçen çeyrek açıklamalarımıza bakarsanız, data gelirlerimiz yüzde 95, djital hizmet gelirlerimiz yüzde 54 arttı. Toplam gelirlerimizin de artık yüzde 60'ı data ve hizmetten geliyor, bu çok önemli bir değişim. Sadece Türkiye için değil dünya için önemli bir örnek haline geliyoruz. Bu örneği yaratan en önemli şeylerden biri dijital hizmetlerimiz.

Ham data satmak yerine, işlenmiş, tüketiciye değer ifade eden, müziği, televizyonu, anlık mesajlaşmayı ve ödeme sistemlerini, mobil hayatı kolaylaştırıcı hizmetleri yaratmaya odaklandık. Bu alanda da Paycell bizim en önemli ürünlerimizden bir tanesi."

Shell & Turcas CEO'su Felix Faber de dünyada her gün 25 milyon konuk ağırladıklarını belirterek, "Türkiye'deki perakende satış noktalarımızda ise günlük 1 milyon misafir ağırlıyoruz. Türkiye pazarı bizim için önemli bir pazar. Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de yaklaşık 71 milyon cep telefonu bulunuyor, bu çok yüksek bir rakam. Biz de şirket olarak misafirlerimizin yolculuk sırasında hayatını kolaylaştırmanın yanı sıra sürekli inovasyon yapıyoruz. Dijital de bir ihtiyaç." diye konuştu.

Toplantı kapsamında Doğuş Müşteri Sistemleri CEO'su Hakan Kaplan, Turkcell Ödeme Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Melike Kara ve Shell & Turcas Perakende Satışlar Genel Müdür Yardımcısı Burçin Toktamış da yaptıkları sunumla iş birliğinin detaylarını katılımcılarla paylaştı.

Paylaşılan bilgilere göre, Türk tüketicisi günde 70 defa telefonuna bakıyor, 3 kullanıcıdan biri ise yemek ve akaryakıt istasyonunda mobil ödeme çözümü kullanmak istiyor. Bu çerçevede araçtan inmeden ödeme yapılmasını sağlayan söz konusu iş birliği ve kampanyalardan Shell istasyonlarını ziyaret eden Zubizu üyeleri faydalanabilecek.

Toplantı kapsamında ayrıca iş birliği kapsamında yayına girecek yeni reklam filminin de gösterimi yapıldı.

Yorumlar