Zorunlu Trafik Sigortası'nda kritik değişiklik

Büyük tartışmalara neden olan Zorunlu Trafik Sigortası'nın önemli maddelerinden biri değişti. Yeni düzenlemeyle riski sürücüye yükleyen madde değişti

Google Haberlere Abone ol
Zorunlu Trafik Sigortası'nda kritik değişiklik

Son Haberler

Milyonlarca sürücüy ilgilendiren Zorunlu Trafik Sigortası'ndaki tartışmalı madde değiştirildi. Değiştirilen madde, riski sürücüye yüklüyordu.

Hazine Müsteşarlığı, son dönemde yüksek orandaki prim artışlarıyla gündeme gelen zorunlu trafik sigortasında tüm riski sürücülere yüklediği belirtilen maddeyi değiştirdi.

Hazine Müsteşarlığı'nın ilgili değişikliği, "Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Genel Şartlar" başlıklı tebliğ ile Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğ ile, Genel Şartlar'ın 3. Maddesi'nin "b" bendinde daha önce "veya trafik kurali ihlali" olarak belirlenen ve tazminatın sigortalı sürücüye "rücu edilmesinin" yolunu açan koşulu, "trafik kurallarının ağır kusur ile ihlali" olarak, şu şekilde değiştirildi:

“b) Tazminatı gerektiren olay, aracın ilgili mevzuat hükümlerine göre gereken ehliyetnameye sahip olmayan veya geçerliliğini yitirmiş sürücü sertifikasına sahip ya da ehliyetine geçici/sürekli el konulmuş kimseler tarafından sevk edilmesi veya trafik kurallarının ‘ağır kusur ile ihlali’ sonucunda meydana gelmiş ise...”

Yorumlar