Ziraat Bankası sosyal medya performansında bankacılıkta ilk sırada

ANKARA (AA) - Ziraat Bankası, markaların sosyal medya hesaplarının performanslarının incelendiği "Social Brands Turkey" adlı sosyal medya performans...

Google Haberlere Abone ol
Ziraat Bankası sosyal medya performansında bankacılıkta ilk sırada

ANKARA (AA) - Ziraat Bankası, markaların sosyal medya hesaplarının performanslarının incelendiği "Social Brands Turkey" adlı sosyal medya performans araştırmasında bankacılık alanında birinci sırada yer aldı.

Bankadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ziraat Bankası, Social Brands Turkey'de genel sıralamada 16 binden fazla marka arasında Türkiye’nin en sosyal 11'inci markası oldu. Banka, kendi alanında ise Facebook ve Instagram puanlarıyla birinci sıraya yerleşti.

Ziraat Bankası Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Ali Kırbaş, sosyal medya kullanım oranının Türkiye'de hızla arttığını, Ziraat Bankası olarak diğer kanallarda olduğu gibi sosyal medya üzerinden de müşterilerle iletişim kurmanın, onları bilgilendirmenin ve onlara faydalı olmanın gereğine ve önemine inandıklarını ifade etti. Kırbaş, "152 yıllık bankanın bugünkü iletişim ekibi olarak sosyal medya iletişiminde kurguladığımız strateji ile en sosyal banka olmayı başardık. Bu da bize son 5 yılda Bankamız için çizdiğimiz sosyal rotanın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor ve bundan da son derece memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Social Brands Turkey Sosyal Medya Performans araştırmasında markalar için en popüler sosyal medya kanalları olan Facebook, Twitter ve Instagram’da yer alan 16 binden fazla markanın hesabı inceleniyor. Araştırmada, Facebook’ta 7 bin 216 sayfaya ait 495 bin 220 ileti, Twitter’da 6 bin 450 hesabın paylaştığı 836 bin 581 tweet, Instagram’da ise 3 bin 12 hesabın paylaştığı 105 bin 574 ileti olmak üzere toplam 16 bin 654 farklı sosyal medya hesabı tarafından paylaşılan 1,4 milyondan fazla içerik istatistiksel olarak değerlendirildi.

Yorumlar