Ziraat Bankası Bosna Hersek'te yeni şube açtı

- Ülkenin kuzeybatısındaki Sanski Most şehrinde açılan yeni şube, bankanın Bosna Hersek'teki 30. şubesi oldu

Google Haberlere Abone ol
Ziraat Bankası Bosna Hersek'te yeni şube açtı

SANSKI MOST (AA) - Ziraat Bankası, Bosna Hersek'in kuzeybatısındaki Sanski Most şehrinde ülkedeki 30. şubesini hizmete açtı.

Bosna Hersek'te 19 yıldır faaliyet gösteren Ziraat Bankası'nın, Zambak Meydanı'ndaki yeni şube açılışına, Ziraat Bank Bosna Hersek İcra Müdürü Elvedin Lagarija ve Sanski Most Belediye Başkanı Mustafa Avdagic'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Lagarija, burada yaptığı konuşmada, Bosna Hersek'te özellikle son dört yıldır bankacılık hizmetlerinde son derece yoğun çalıştıklarını belirterek, "Ziraat Bankası, Bosna Hersek'te 1997 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Ülke genelindeki bankacılık hizmetleri ve şube ağının son dört yılda ivme kazandığını söyleyebilirim." dedi.

Ülkenin kuzeybatısındaki Bihac ve Cazin şehirlerinde de şubeleri bulunduğunu anımsatan Lagarija, yeni açılan şubede hem 1992-1995 yılları arasında yaşanan Bosna Savaşı'ndan sonra evlerine geri dönen vatandaşlara, hem de yatırımcılara yönelik kredi hizmeti sunulacağını ifade etti.

Lagarija, banka olarak ülke ekonomisinin gelişmesini hedeflediklerini belirterek, "Kaliteli bankacılık hizmeti demek, ekonominin gelişmesi demek. Bugün yedi kişiyi istihdam ettik. Bosna Hersek'te yaşayan vatandaşlara kaliteli bir yaşam sunmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Sanski Most Belediye Başkanı Avdagi de Ziraat Bankası'nın Bosna Hersek ekonomisine güç verdiğini söyleyerek, "Belediye olarak belirli bir gelir kaynağımız yok. Bu bağlamda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişimi bizim için de son derece önemli." diye konuştu.

Avdagic, bankanın yatırımcılar için de önemli olduğunun altını çizerek, Ziraat Bankası'nın ülkedeki en iyi bankalardan bir olduğunu vurguladı.

Yorumlar