Zeytin üreticilerine müjdeli haber

- Marmarabirlik, 19 Kasım Cumartesi gününden itibaren teslim edilen ürünlerin bedelinin tamamını peşin ödeme kararı aldı

Google Haberlere Abone ol
Zeytin üreticilerine müjdeli haber

BURSA (AA) - Marmarabirlik, zeytin üreticilerine ürünlerin bedelinin tamamını peşin ödeme kararı aldı.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, yaptığı yazılı açıklamada, 2016-2017 iş yılı ürün alım kampanyası kapsamında üreticiye peşin ödeme kararı aldıklarını bildirdi.

Bugüne kadar ürün alım bedellerinin yüzde 60'ını peşin, yüzde 40'ını kampanya bitiminde ödediklerini hatırlatan Asa, 19 Kasım Cumartesi gününden itibaren alınan ürünlerin bedelinin tamamının peşin ödeneceğini açıkladı.

Hidamet Asa, son 6 yılda ürün bedeli ödemelerini 1 lira dahi kredi kullanmadan Marmarabirlik'in öz kaynakları ile yaptıklarını belirterek, Güney Marmara Bölgesi'nde 32 bin zeytin üreticisinin sigortası olan Marmarabirlik'in kaynak sıkıntısı yaşamadığını ve piyasanın regüle edilmesinde etkin rol oynadığını kaydetti.

2016-2017 kampanya döneminde, 22 Ekim'den bugüne kadar 101 milyon TL ürün bedeli karşılığında 22 bin ton ürün alımı gerçekleştirildiğini bildiren Asa, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sektör ve üretici zorlu bir yıl geçirdi. Özellikle bazı bölgelerde sinek vuruğu ve bazı sebeplerden dolayı yaşanan olumsuzluklar nedeniyle rekoltenin tahminlerin altında kalması beklenmektedir. Dolayısıyla bu durumda Marmarabirlik olarak kampanya sonunda 40 bin tonlar seviyesinde ürün alabileceğimizi öngörmekteyiz. Marmarabirlik, olumsuzlukların yaşandığı bir yılda aldığı bu kararla ortaklarının yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir. Üretici ortaklarımızın da beyan ettikleri ürünü teslim etmeleri gerekir. Aksi takdirde hasat dönemi bittikten sonra gübre ve ilaç desteğinden istedikleri oranda faydalanmaları mümkün olmayacaktır."

Hidamet Asa, bugüne kadar ürün teslimatı yapan üreticilere daha önce açıklanan takvime göre ödeme yapılacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"19 Kasım'dan önce alınan ürün bedellerinin yüzde 60'ı peşin ödenmişti, yüzde 40'ı da kampanya bitiminde ödenecektir. Kampanya kapsamında 12,4 milyon TL tutarındaki ilk ödeme 11 Kasım'da yapılmıştı. İkinci ödeme dilimi olan 32,3 milyon TL tutarındaki ödemeyi de 25 Kasım Cuma günü yapacağız. Böylece Marmarabirlik, bugüne kadar alınan 22 bin ton ürün karşılığında üretici ortaklarına toplam 44,7 milyon TL ödeme yapmış olacaktır. Üreticilerimiz ödeme konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamayacaktır."

Yorumlar