Zeybekci'nin faiz yorumu: Piyasaları cesaretlendirici bir adım atılmalı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) açıklayacağı sonuç konusunda değerlendirmelerde bulundu. Zeybekci sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, "Faizin, en kısa sürede 29 Ocak seviyesine inmesini istememiz...

Google Haberlere Abone ol
Zeybekci'nin faiz yorumu: Piyasaları cesaretlendirici bir adım atılmalı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) açıklayacağı sonuç konusunda değerlendirmelerde bulundu. Zeybekci sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, "Faizin, en kısa sürede 29 Ocak seviyesine inmesini istememiz için gerekli şartlar oluşuyor ama bunu sağlayacak indirimi bugün beklemiyorum." ifadelerini kullandı.

Zeybekci, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Ekonomiyi, sadece para piyasalarının reflekslerine indirip bu doğrultuda yorum ve tepki vermek ekonomik cahillik olur. Ekonomi ihracat, üretim, yatırım, büyüme, istihdam, tüketim arz talep ve fiyat oluşumlarıyla hayatını devam ettiren bir organizmadır. Ekonomi, faiz ve enflasyonla sonuç tepkilerini verir. Ekonomimiz olumsuz beklentileri hak etmeyecek olumlu gelişmeleri sağladı ve önümüzdeki dönemde sağlamaya devam edecektir, birileri üzülecek."

Zeybekci ayrıca, Merkez Bankası PPK'nın açıklayacağı oranlar konusunda, "29 Ocak seviyesini bugün beklemiyorum ama piyasaların olumlu yöndeki hareketlerini cesaretlendirici bir adım bugün atılmalı." değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar