Zeki Zorlu’dan genç işadamlarına altın öğütler

Zorlu Grup Eş Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zorlu, müşterilere ‘malımdan memnun musun?’ sorusu yerine ‘şikayetin var mı?’ diye sorduğunu söyledi. Genç işadamlarına tavsiyelerde bulunan Zorlu, "En büyük olmayabilirsiniz ama en iyi olmak...

Google Haberlere Abone ol
Zeki Zorlu’dan genç işadamlarına altın öğütler

Zorlu Grup Eş Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zorlu, müşterilere ‘malımdan memnun musun?’ sorusu yerine ‘şikayetin var mı?’ diye sorduğunu söyledi. Genç işadamlarına tavsiyelerde bulunan Zorlu, "En büyük olmayabilirsiniz ama en iyi olmak bizim asli görevimiz. Zaman, o en iyi kalite sayesinde en büyüğe ulaştırır sizi." dedi.

Rumelili Yönetici İşadamları ve Sanayicileri (RUMELİSİAD) tarafından düzenlenen Sinerji Toplantısı, Zorlu Grup Eş Başkanı Zeki Zorlu’nun katılımı ile Sheraton Hotel’de yapıldı. İşadamları ile tecrübelerini paylaşan Zeki Zorlu, iş hayatına atıldıkları ilk dönemlerde ‘yaparsan en iyisini yap’ felsefesi ile ambalaj ürettiklerini dile getirdi. Müşteriye her zaman ‘malımdan memnun musun?’ diye sormadığını, ‘şikayetin var mı?’ diye sorduğunu ifade eden Zorlu, şöyle konuştu: "Malın çok güzel’ diyorlar. ‘Hayır güzel tarafını sormuyorum, kötü tarafı var mı?’ Çünkü bizim görmediğimiz yanları olabilir. Hep insanla çalışıyoruz. Ne kadar disiplinli, dikkatli yaparsanız yapın, mutlaka hata yapan olacaktır. Onları bize aktarırsanız biz mutlu oluruz ve size daha kaliteli ürünler vermeye özen gösteririz. Felsefemiz budur."

Şirketlerin ‘en büyük olma’ hedefi yerine ‘en iyi’ olmayı hedeflemesi gerektiğinin altını çizen Zorlu, şöyle devam etti: "İşletmelerde felsefemiz, en büyük olmayabilirsiniz ama en iyi olmak bizim asli görevimiz. Zaman, o en iyi kaliten sayesinde en büyüğe ulaştırır sizi. Felsefemiz budur. Burada genç işadamlarımız var, hayata yeni atılan arkadaşlarımız var. Bu söylediklerim onlara mutlaka çok şey kazandırır."

Toplantıda, RUMELİSİAD Başkanı Mustafa Kırcı, derneğe yeni katılan üyelere rozetlerini taktı.

CİHAN

Yorumlar