ZARA Türkiye pazarından çekiliyor mu?

Giyim sektörünün öncü isimlerinden ZARA Türkiye pazarına veda mı edecek?

Google Haberlere Abone ol
ZARA Türkiye pazarından çekiliyor mu?

Gazeteci Yazar Fatih Altaylı, yazdığı köşe yazısında ZARA'nın Türkiye'ye veda edeceğini söyledi.

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı köşesinde giyim sektörünün önemli markalarından İspanyol Inditex Grup'un Türkiye'deki Zara mağazalarını kapatacağını ileri sürdü.

Altaylı, Zara’nın Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkelerde toplam 6 bini aşkın mağazası olduğunu belirterek “Ve bu dünya devi Zara, Türkiye’den çıkma kararı almış” dedi.

“BİLGİYİ VEREN TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ TEKSTİL ÜRETİCİLERİNDEN BİRİ”

Altaylı yazısını şöyle sürdürdü:

ZARA'DAN AÇIKLAMA: KAPATMIYORUZ AKSİNE MAĞAZALAR AÇIYORUZ

1998 yılından beri Türkiye'de faaliyetlerine devam eden ünlü giyim ve aksesuar markası ZARA Türkiye'de faaliyetlerini durduracakları iddiasının asılsız olduğunu söyledi. Firma yaptığı açıklamada, "Mağaza kapatmıyoruz aksine yeni mağazalar açıyoruz” denildi.

BİRÇOK ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Dünyadaki Zara mağazası sayısı 2 bin 213 ve dünyada 93 ülkede Zara mağazası var. Zara’nın yeni girdiği pazarlar arasında Aruba, Nikaragua, Vietnam, Yeni Zelanda ve Paraguay bulunuyor.

ZARA'NIN KURUCUSU KİM?

Amancio Ortega Gaona dünyadaki en zengin üçüncü kişi. 76 yaşındaki Inditex Group’un kurucusu 246.000 nüfuslu La Coruña’da kamuoyundan uzak bir yaşam sürmekte. Inditex Group’un amiral gemisi olan Zara’nın milyonlarca müşterisi kendisine muazzam bir servet kazandırmakla birlikte büyük çoğunluk kendisinin adını hiç duymamış durumda. 

Yorumlar